GALATASARAY - SOKOL MEZICE

22.05.2021 06:32

10. kolo (21. 5. 2021)

Galatasaray - Sokol Mezice   8 : 2 (4 : 0)

 Když se v půli října loňského roku pozastavil veškerý amatérský sport, nikdo netušil kdy a jestli vůbec se rozehrané soutěže dohrají. Postupným rozvolňováním se avšak společenský život vrací k normálu a zelenou, jako jedno z prvních na úrovni amatérského odvětví, dostala Malá kopaná na Olomoucku. Na startu tohoto restartu nás čekal soupeř z kategorie nejtěžších - stále ještě úřadující mistr a nám velice dobře známý tým Galatasaray. V poslední konfrontaci s tímto sokem jsme na podzim roku 2019 odešli poraženi 2:8. Díky již zmíněnému rozvolnění mohl doprovodit naše mužsto k zápasu i početný realizační tým a podpořit nás poprvé přijel i nejmladší z mezické fotbalové rodiny pan Hladík junior :) Sestava domácích byla tradičně našlapaná, v té naší se vůbec poprvé v sezoně objevil "autobusák" Gřeša a po více než dvou letech vyběhl k soutěžnímu zápasu Standa Hudeček.

  Domácí dle svých slov měli z Mezic částečný respekt, jelikož zatímco olomoucký tým se sešel de facto po půl roce, v Mezicích se pravidelně trenovalo i v čase nejtvrdšího lockdownu (viz. Mezice - stát ve státě). Že to byly obavy zcela zbytečné napověděly úvodní minuty střetnutí. Uběhlo 15 vteřin a zkušený matador M. Galus zakončuje do prázdné brány - 1:0. Běží 3. minuta a sudí Kumr vytahuje červenou kartu! Ostrý zákrok Z. Vařeky na P. Andrýska ani jinak ocenit nešel. V desetiminutovém oslabení o jednoho hráče dvakrát inkasujeme a když v 15. minutě zvyšují domácí na 4:0 je o vítězi utkání v podstatě rozhodnuto. Přibrzdit turecký expres se daří jen díky bravurním zákrokům našeho "autobusáka" a tak čtyřgólový rozdíl vydrží až do 40. minuty. Stav na 5:0 a následně i na 6:0 posouvá jednoznačně nejlepší hráč utkání P. Andrýsek a až poté přicházejí i naše veselejší okamžiky. Odvážný průnik J. Gřešíčka ztečuje do sítě Libor Malý a koriguje na 6:1. Chvíli na to podobná akce a střelu J. Látala nasměroval do brány Zdena Škrabal - 6:2. Galatasaray odpovídá dvěma zásahy v závěru a konečný výsledek tak zní 8:2.

  Naprosto identický konečný stav jako před rokem a půl odráží fotbalou kvalitu jakou tým Galatasaray bezesporu má a zde je netřeba spekulovat kdo jak má natrénováno. I přes neúspěch je třeba najít pozitiva. V našem případě je to kolektiv nadšenců, kde jedni bojují na place a druzí i když nehrají tmelí mančaft pouhou přítomností a povzbuzením i když se třeba nedaří ... a ono se třeba příště zadaří :)

 

Branky (nahrávky) : Malý (Gřešíček)     - 6:1

                                  Škrabal (Látal)       - 6:2

 

Sestava : Vařeka (Gřešíček) - Přidal, Malý, Látal, Hudeček, Červínek(C), Přikryl, Škrabal

 

ČK : Vařeka

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH