GALATASARAY - SOKOL MEZICE

06.04.2019 07:26

15. kolo (5. 4. 2019)

Galatasaray - Sokol Mezice   2 : 2 (0 : 1)

Týden po dramatickém utkání ve Vésce nás čekalo další těžké venkovní utkání. Tentokráte nás hostil dosavadní lídr tabulky Galatasaray. Z početné marodky se podařilo naskočit zpět do sestavy pouze M. Přidalovi, a tak nás v pěti mužích v poli čekal další fyzicky velmi namáhavý duel. Předzápasové prognózy byly jasné, všichni si byli vědomi, že útočná síla domácího mužstva je tou nejlepší v soutěži a uhrát jakýkoliv bod by byl cenný. Mezice ale nastupovali do utkání s hlavou nahoře a s vědomím, že nemají co ztratit. Věděli jsme, že s jedním hráčem na střídání a velmi kvalitním soupeřem nemůžeme hrát otevřenou partii. Bylo potřeba hrát na jistotu v obraně a dopředu využít na brejky dvou rychlých útočníků Hlaďase a Gřešu - taktika, která sklidila ovoce ve Vésce.

Hned od začátku se do nás domácí pustili a  rychlou kombinací se snažili najít skulinku v naší obraně. Ta ale pracovala  poctivě a zodpovědně. Jedinou možností, jak se dostat z tlaku, bylo poslat míč dopředu na Hlaďase, který úspěšně sváděl těžké souboje s domácími obránci, aby podržel míč a dal tak našim borcům odpočinout. Ačkoli domácí stále svými akcemi ohrožovali naši bránu, nepodařilo se jim vytvořit si žádnou vyloženou šanci ke skórování. Po dvaceti minutách vyhodil míč Jirka Škurek přes celé hřiště na Honzu Hladíka, který se elegantně otočil kolem obránce a zahrál domácímu brankáři na housle - 0:1. Domácí tlak stále ke kýženému gólu nevedl a mohli jsme znovu trestat. Hlaďas další individuální akcí naservíroval míč do vyložené šance Gřešovi, ten však ve velmi slibné situaci těsně minul. Po první půli jsme tak drželi čistý štít a velmi překvapivé vedení.

Druhá půle začala stejně jako ta první, domácí na míči a velký tlak, který dokázali v sedmatřicáté minutě využít, kdy se se štěstím dostal míč k T. Koppovi, jehož střela nestřela skončila až v naší brance - 1:1. O tři minuty později domácí dokonali obrat. Dlouhý míč dopředu si zpracoval nejnebezpečnější hráč domácích P. Andrýsek, který se prosadil střelou z otočky zpoza našeho obránce na zadní tyč - 2:1. I přestože se domácí dostali do vedení, ani na chvíli nepolevili ze svého tempa a snažili se navýšit své vedení, jenže,co nepochytal  Jirka Škurek, tam nám pomohla branková konstrukce. Navzdory domácímu tlaku jsme si vypracovali několik slibných šancí, avšak nepřesné zakončení nás připravilo o vyrovnání. Čtvrt hodiny před koncem měli domácí obrovskou šanci, kdy si před odkrytou bránou dávali dva hráči přednost a míč poslali pouze na tyč. To jsme dokázali potrestat. Po rohovém kopu vybojoval Honza Hladík odražený míč a přesnou přihrávkou našel zabíhajícího Milana Herolda, který se nemýlil - 2:2. O chvíli později jsme mohli jít dokonce do vedení, ale své šance jsme nedokázali využít. Když pak tři minuty před koncem domácí znovu orazítkovali pouze tyč, skončilo utkání dělbou bodů.

Z těžkého utkání, které naši borci odmakali s vypětím všech sil, jsme vydolovali bod, ve který, stejně jako před týdnem ve Vésce, nikdo nedoufal. Opět patří poděkování všem hráčům, kteří se o dnešní úspěch porvali.

V následujícím kole se poprvé na jaře představíme na domácím hřišti, kdy přivítáme  tým Pergoly, okupující klidné vody středu tabulky a budeme se snažit potvrdit vydřené body z prvních dvou duelů. Hrát se bude v neděli 14.4. tradičně v 10 hodin.

 

Naše překvapivé výsledky z úvodu jarní sezony mají své první ohlasy. Honza Hladík, jemuž patřila obě úvodní utkání, byl nominován, aby reprezentoval Olomouc v Superlize malého fotbalu. Gratulujeme!

LG

 

Branky (nahrávky) : Hladík (Škurek)    - 0:1

                                 Herold (Hladík)     - 2:2

 

Sestavy :

Galatasaray: Zaorálek - Galus (C), Ponížil, Andrýsek, Kopp, Hovorka, Daniel, Zapletal, Papica  

Sokol Mezice: Škurek - Herold (C), Přidal, Škrabal, Hladík, Gřešíček

 

HRÁČ ZÁPASU : HLADÍK JAN