GALACTICOS - SOKOL MEZICE

20.05.2022 10:58

8. kolo (19. 5. 2022)

Galacticos - Sokol Mezice   3 : 1 (1 : 1)

Magna 2, Kudlička - Listopad

   Šňůru šesti zápasů bez výhry to v Mezicích dlouho nepamatujeme. Přetrhnout tuto nepříjemnou sérii jsme se jeli pokusit v rámci 8. kola do Slavonína, kde nám byli soupeřem olomoučtí Galacticos. S tímto týmem jsme dříve sváděli bitvy ve 2. lize a je pravdou, že se nám většinou ve vzájemných zápasech dařilo. Galacticos jsou v letošní sezoně prvoligovým nováčkem a vstup do soutěže se jim poměrně vydařil. Oproti tomu mezický stroj se stále nemůže dostat do správných otáček a tak se držíme na chvostu peletonu. V dnešním utkání jsme opět provedli rotaci v sestavě a do boje šlo hned šest borců, kteří v neděli proti Kafkám odpočívali. 

   Opatrný úvod z obou stran pozvolna přecházel ve větší aktivitu na straně domácích, kteří měli podporu ve svém golmanovi, jenž táhl rozehrávku až do hloubi pole a často se také pokoušel o střelbu. Jak by ne, nebyl to totiž klasický golman, ale nejlepší střelec týmu Malenda, který na tomto postu alternoval. Mezicím se podařilo jít do vedení, kdy v 8. minutě rozehrával rohový kop L. Grulich a našel přesně nabíhajícího Pavla Listopada, jenž uklidil balon do brány - 0:1. To byl dobrý základ pro potencionální úspěch v tomto utkání. Jenže domácí nás kombinačně přehrávali a běhání bez míče nás stálo spoustu sil. Navíc po chvíli ze zápasu odstoupil D. Červínek a další zdravotní patálie v našem týmu měli teprve přijít. Galacticos obléhali naši bránu a ke vstřelení kýženého gólu jim chybělo jediné - překonat skvělého Lukáše Mrtýnka v naší bráně. Kouzla, která předváděl minulý zápas J. Gřešíček jakoby přetransformoval do našeho mladého golmana. Odolávali jsme až do 27. minuty, ale na pumelici D. Magny, který vymetl šibenici, neměl Mrťas absolutní nárok - 1:1.

   Vše bylo o tom, zda se ve druhé půli podaří eliminovat hru domácích a případným brejkem se dostanem k šanci. Určitou možností byly i situace, kdy se Lukáš Mrtýnek pokoušel přes celé hřiště trefit prázdnou bránu po vyběhnutí golmana Malendy, ale dvakrát chyběl kousíček. Nicméně Galacticos nás víc a víc dostávali pod tlak a přišel další nešťastný moment. Při tvrdé ráně se obnovilo našemu brankaři zranění ruky a do brány musel L. Grulich. Hned od začátku navázal dobrými zákroky na Mrťasovu jistotu, leč ve 45. minutě kapituloval po střele D. Magny, která tečí jednoho z našich obránců změnila směr - 2:1. Sil už mnoho nebylo, vyšťavenou mezickou šestici domácí téměř k ničemu nepustili a nakonec vše ještě pojistil brankou na 3:1 Kudlička. 

   Mezice tedy ani sedmý zápas po sobě nezvítězily a bohužel stále máme jakoby zataženou "ruční brzdu". Nedaří se výsledkově, ale ..."dokud se zpívá, ještě se neumřelo". Galacticos si výhru zasloužili, měli po celý zápas převahu a toto vítězství jim zajištuje místo v klidném středu tabulky 1. ligy. Ani při dnešním zápase nechyběla naše skalní fanynka a touto formou jí opět děkujeme za podporu, stejně jako veteránovi a trenérovi v jedné osobě Milanu Heroldovi, jenž pomohl na hřišti. V příštím utkání přivítáme na mezické šotolince v neděli 29. 5. Chelsea Olomouc.

 

Branky( nahrávky) : Listopad (Grulich)    - 0:1

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Malý, Hudeček, Herold, Červínek(C), Listopad, Mrtýnek V., Grulich

 

Událost : První soutěžní gól Pavla Listopada za Sokol Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : MRTÝNEK LUKÁŠ