FK BOHUSLAVICE - SOKOL MEZICE

06.10.2023 22:59

18. kolo (6.10.2023)

FK Bohuslavice A - Sokol Mezice 2 : 4 (1 : 1)

  Zápas podzimu. Sokol Mezice, jakožto lídr třetí ligy, zajížděl na horkou půdu do Bohuslavic, které se drží v tabulce v těsném kontaktu na druhé příčce. Význam utkání nás motivoval ukázat právě v tomto zápase sílu a ambice, se kterými se mezický klub netají. V Bohuslavicích nás přivítal nádherný areál, který je chloubou této malebné vísky a zázemí jenž místní sportovci mají je, řečeno s velkým obdivem, nadstandartní. Oba týmy jsou v podzimní části zatím bodově stoprocentní a tak se očekával velký zápas. Na něj jsme přizpůsobili vše tak, abychom uspěli a všichni si byli vědomi důležitostí tohoto duelu. V naší sestavě se poprvé na podzim objevil Vojta Zdráhal a jako druhý registr byl nominovám Jan Kadlec.

  Ač se čekal taktický boj, Mezice vlétly do utkání jako uragán. Hned ve druhé minutě našel Standa Hudeček před bránou Vojtu Zdráhala a náš "žolík" se uvedl nejlepším možným způsobem a chladnokrevně zakončil - 0:1. Vědomi si dobrého startu přizpůsobili Mezice hru organizované strategii, kde nemohli domácí najít jediné okénko, ze kterého by nás ohrozili. Jistotou byla celá defenzivní čtveřice, která dnes odváděla výborný výkon. Po dvaceti minutách jsme byli nuceni vzhledem ke zranění našeho kapitána využít záložní variantu a ta se naskočením Lukáše Grulicha stala pro pozdější vývoj klíčovou. Dobrě odehraný poločas se ovšem pokazil v posledních vteřinách první půle, kdy sudí přehlédl jasný faul a Bohuslavice z následného výpadu srovnaly na 1:1.

  Ve druhém dějství byl k vidění výborný fotbal, který musel diváky bavit. Ve 36. minutě vyslal průnikovou přihrávku Lukáš Grulich na sprintéra Jana Kadlece, ten utekl bohuslavické obraně a umístěnou střelou poslal Mezice opět do vedení - 1:2. Bohuslavice přidaly a hra dostala takové tempo, že i náš Páv byl nucen odložit další rozečtenou knihu a musel předvést několik bravurních zákroků. A byl to právě strážce naší brány, který dlouhým výhozem ve 45. minutě našel hlavu Lukáše Grulicha a ten precizní tečí zvýšil na 1:3. Dvoubrankový náskok nás uklidnil a zápas jsme měli jednoznačně pod kontrolou. Domácí navíc postihlo nepříjemné zranění jednoho z hráčů, který musel být odnesen z hrací plochy spoluhráči. Poklidný závěr utkání zdramatizoval hvizd rozhodčího, který nepřehlednou situaci v našem vápně vyhodnotil jako faul a z následného pokutového kopu domácí kapitán snížil na 2:3. Bohuslavice ještě vycítily šanci, ale my jsme závěr odehráli velmi zkušeně a nedovolili žádné komplikace. V předposlední minutě jsme dostaly možnost pokutového kopu i my. K exekuci se postavil dnes nejlepší hráč na place Honza Kadlec a s jistotou pojistil naše vítězství - 2:4.

  Zaslouženou výhru Mezic uznal sportovně i soupeř a takové pocty si moc vážíme. Bohuslavice nehrály vůbec špatně a byl to opravdu nejtěžší soupeř jaký se nám ve třetí lize postavil. Významnou roli hrála opět šíře našeho kádru, kdy jsme nic nepodcenili a jeli jsme na tento klíčový zápas i s alternativou naskočení náhradníků. Vše dnes šlapalo jak mělo, celý tým táhl za jeden provaz. Je třeba pochválit přístup a přínos dnešních registrů, kteří v této těžké bitvě významně pomohli. Sokol Mezice se díky tomuto vítězství dostává do trháku na špici tabulky a náš stanovený cíl je nyní už hodně blízko. Poděkování za podporu dnes patří Andree, Lucce, Milanovi, Vojtovi a Ondrovi, který navíc zprozředkoval celé dění svým on-line přenosem i ostatním příznivcům. Příštím naším soupeřem bude MK Dlouhá Loučka, v neděli 15. 10. v mezické Javoraréně.

 

Branky (nahrávky) : Zdráhal V. (Hudeček)   - 0:1

                                   Kadlec       (Grulich)     - 1:2

                                   Grulich    (Gřešíček)    - 1:3

                                   Kadlec       (penalta)     - 2:4

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Tököly, Kadlec, Červínek(C), Mrtýnek J., Škrabal, Zdráhal V., Grulich

 

HRÁČ ZÁPASU : KADLEC JAN