FC SKUNK - SOKOL MEZICE

19.04.2019 07:45

17. kolo (18. 4. 2019)

FC Skunk - Sokol Mezice    3 : 5 (1 : 1)

  K zápasu 17. kola 1. ligy MFO jsme zajížděli do nám kdysi zaslíbeného Slavonína proti aspirantovi na titul, druhému celku tabulky FC Skunk. Do Slavonínské arény jezdily Mezice roky sbírat body, avšak od návratu do 1. ligy jsme zde pokořili jediného soupeře - v září 2017 právě partu s roztomilým zvířátkem ve znaku. Bylo tedy již na čase dlouhou sérii nezdarů na tomto hřišti utnout. V naší sestavě došlo oproti minulému zápasu k jediné korekci, Skunkové stejně jako my protočili post registrovaného hráče. Na podporu k dalšímu z těžkých zápasů jsme si sebou vezli i skupinku skalních příznivců, která nám měla dodat potřebnou energii.

   Utkání pro nás začalo nejlépe jak mohlo. Ve 3. minutě jsme dostali výhodu trestného kopu, ke kterému se postavil Jirka Látal a svojí pověstnou levačkou propálil vše co stálo v cestě - 0:1. To trochu vzalo domácím vítr z plachet a dlouho se nemohli dostat do zápasu. Naše hra postavená na důsledné obraně nedávala hráčům v zelenobílých dresech možnost jakkoliv mezický systém nabourat. Podařilo se to až ve 21. minutě, kdy nastala před naší bránou trma-vrma a několikrát tečovaná střela si našla cestu za jinak výborně chytajícího J. Škurka - 1:1. Mezice to ale nijak nevykolejilo a postupně začaly podnikat nebezpečné výpady hlavně díky hbitým hráčům vepředu. Z několika slibných šancí se však prozatím neurodilo a tak první poločas skončil smírně.

  Aktivně jsme vstoupili i do druhé půle a favorit byl v nesnázích. Ve 35. minutě namazal J. Hladík přesně na nohu nabíhajícímu Milanu Heroldovi a ten rozradostnil mezickou enklávu podruhé - 1:2. Ještě veseleji bylo o pět minut později. Po souboji uprostřed hřiště se dostal míč k Jirkovi Látalovi, který se z levé strany prodral tváří v tvář golmanovi a zkušeně poslal Mezice do dvoubrankového vedení - 1:3. Skunkové však nic nevzdali a s podporou svého brankaře, jenž vystupoval až do hloubi pole nás začali mačkat. Výbornou práci odváděl v našich řadách především J. Gřešíček, který jezdil jako motorová myš a nevypustil žádný souboj. Tlak domácích byl v těchto fázích opravdu velký a zákonitě přinesl své ovoce. Dvěma slepenými góly, z nichž jeden si srazil do brány náš kapitán, dokázali skore srovnat a byli na koni. Atmosféra začala být zdravě napjatá a našim bojovníkům dodávala síly lavička povzbuzujících souputníků. Deset minut před koncem zafungovala pomyslná karma a Milan Herold odčinil nešťastný moment a a coby ostřílený matador poslal Mezice znovu do vedení - 3:4. Domácí hráli vabank a o tři minuty později ztratili míč a Honza Hladík jej poslal po zemi z půlky do odkryté svatyně - 3:5. Zbytek utkání jsme poctivě odbránili a tak vezeme překvapivou, ale zaslouženou výhru.

   Na jarní formu Sokola Mezice doplatil tedy další silný soupeř a jen to podtrhuje fakt, že v návaznosti se zimní ligou jsme v tomto roce stále neporaženi! A navíc kletba slavonínské arény je tak zrušena! Pohled na tabulku 1. ligy je tak po tomto duelu zase příjemnější. Stejně příjemné jako i pozápasové rozbory :-) Mužstvo FC Skunk tímto klopýtnutím zároveň nabírá ztrátu na vedoucí Galatasaray, ve hře je však stále hodně bodů a nic není zdaleka rozhodnuto.

  V příštím kole hostíme celek z opačného konce tabulky - FC Křídla a věříme, že našimi dobrými jarními výsledky jsme navnadili další příznivce mezické kopané, aby nás přišli podpořit stejně jako Ti co s námi byli dnes :-)

 

Branky (nahrávky) : Látal                     - 0:1

                                   Herold (Hladík)    - 1:2

                                   Látal    (Hladík)    - 1:3

                                   Herold (Gřešíček) - 3:4

                                   Hladík                   - 3:5

 

Sestava : Škurek - Přidal, Herold (C), Škrabal, Gřešíček, Látal, Hladík

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH