FC NASA - SOKOL MEZICE

21.06.2023 21:55

12. kolo (21. 6. 2023)

FC Nasa - Sokol Mezice   2 : 2 (1 : 0)

  Poslední výjezd v jarní části nás opět vrátil jakoby v čase. Zápas proti FC Nasa připomněl Mezicím doby, kdy se válčilo proti nasoburským týmům Oneš a Trans star. Zatímco oba místní kluby již dávno zanikly, Sokol Mezice patří v soutěžích MF Olomouc ke stálým značkám a v dnešní obnovené konfrontaci jsme plnili roli favorita. V naší sestavě se po delší době opět sešlo duo H+P a to byl také další z předpokladů dobrého výsledku.

  Od úvodu jsme na soupeře doslova vlétli a po deseti minutách mohlo být o vítězi již rozhodnuto. Bohužel, nebylo tomu tak. Hned třikrát byl ve vyložené šanci Filip Přikryl, ale našeho kanonýra vždy vychytal golman Škop. Dále měli na kopačkách úvodní gól zápasu Mrtýnek, Červínek i Hladík, ale ani oni nedostali míč do brány. Pravdou je, že přesné zakončení nám komplikoval hodně nerovný terén, ale s tímto faktorem jsme dopředu počítali. A tak po našich zahozených šancích udeřili z ničeho nic domácí. Skákavý míč napálil zpoza vápna L. Vyhnálek s takovou přesností, že po zvonkohře od tyčky do tyčky skončil v síti - 1:0. A to byl přesně scénář, který jsme si nepřáli.

  Do druhého poločasu nastoupila Nasa namotivovaná překvapivým vedením a my jsme věděli, že nás čeká tuhý boj. Našemu snažení nepomáhali ani první kapky deště, kdy většina týmu zvolila špatné obutí a klouzavý terén byl pro nás další překážkou. S přibývajícím časem navíc začali domácí hráči i diváci prožívat zápas hodně emočně, což přispělo i k nelehké situaci pro rozhodčího a utkání nabralo zcela jiný směr než jsme chtěli. Další nepříjemnou situací byl druhý gól v naší síti a stav 2:0 pro domácí byl v daný moment pro nás krutý. Zbývalo deset minut do konce, nasoburští začali předvádět veškeré prvky ne zrovna férového jednání a nám nezbývalo než bojovat. Kýžený kontaktní gól přišel po střele Filipa Přikryla a Mezice byly zpátky ve hře - 2:1. Hektický závěr nakonec přinesl i zaslouženou vyrovnávací branku, kdy Filip Přikryl našel zabíhajícího Davida Červínka a ten dal výsledku konečnou podobu - 2:2.

  Takové malé deja vu. V Nasobůrkách se Mezicím v minulosti nikdy nedařilo a potvrdilo se to i tentokrát. Remízu ale bereme a s ohledem na fakt, že odjíždíme z této jámy lvové ve zdraví je tohle nejdůležitější. Sokol Mezice se bude vyhřívat celé léto na pozici nejvyšší s mírným náskokem před Náměští. Nic zásadního tenhle fakt neznamená, ale pohled na tabulku je příjemný. A právě tým z Náměště bude prvním kdo nás na konci prázdnin prověří na startu druhé poloviny soutěže.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Gřešíček)   - 2:1

                                  Červínek  (Přikryl)  - 2:2

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Tököly, Hladík(C), Červínek, Mrtýnek J., Přikryl, Škrabal

 

Událost : Filip Přikryl se posunul do TOP 10 v historické tabulce střelců Mezic!

 

HRÁČ ZÁPASU : ČERVÍNEK DAVID