FC MARKY SPORT - SOKOL MEZICE

05.11.2021 15:15

24. kolo (4. 11. 2021)

FC Marky Sport - Sokol Mezice   2 : 1 (0 : 1)

  Po vydařeném vystoupení proti Galatasaray jsme v dobrém rozpoložení zajížděli k utkání 24. kola do Olomouce proti desátému týmu tabulky FC Marky Sport. První vzájemný duel této sezony soupeř dobrovolně skrečoval, ale kontumační výhra nás moc netěšila. I na odvetu se hráčů tohoto mužstva sešlo pramálo, nicméně jeden muž na střídání je v jejich situaci komfortní stav. Oproti tomu naše sestava se měnila v den zápasu za pochodu a to hlavně kvůli postu brankaře. Ten nakonec zaujal Lukáš Grulich, který se tak stal již šestým strážcem mezické brány v této sezoně a to je v soutěžích MFO neobvyklá až nadstandartní záležitost!

  V chladném podvečeru začalo utkání pěkně od podlahy. Domácí na nás v první pětiminutovce vyrukovali s hodně svižným tempem a hýřili aktivitou, která jim ale brzy došla. Nám se začala dařit kombinace s pomocí golmana a přebrali jsme taktovku hry. V 7. minutě se nám skvěle povedla akce při které ve finální fázi přihrál Standa Hudeček přesně Milanu Heroldovi a el matador poslal Mezice do vedení - 0:1. Vedoucí gól nás uklidnil a hráli jsme s velkou dávkou sebevědomí, ke kterému přispívala rozehrávka přes "Gruldu" a vypracovávali jsme si spoustu šancí. Bohužel se nám nedařilo dát gól, kterým bychom soupeři odskočili a důvod byl jediný - výtečně chytající brankař Marky Sportu J. Harmáček. I když se domácí dostali též k několika šancím, daleko více příležitostí na vstřelení gólu měly Mezice, leč vše likvidoval olomoucký Chilavert, jehož hlavní majstrštyk měl teprve přijít.

  Ve druhé půli vše pokračovalo dle našich not a kýžený druhý gól visel ve vzduchu. Smyčka kolem pokutového území domácích se utahovala tak dlouho až došlo k situaci, po které sudí Vláčil písk penaltu a nám se naskytla luxusní možnost navýšení vedení. Míč si na penaltový puntík postavil Lukáš Grulich a s jistotou ...nedal! A v tento moment se začal měnit ráz utkání a zároveň zajímavý příběh obou golmanů. Mezice začaly zabředat do mírné pasivity a Marky Sport vycítil krev poraněné kořisti. Domácí začali praktikovat stejnou taktiku jako my do té doby a ve 45. minutě se s pomocí brankaře Harmáčka dopracovali k vyrovnávacímu gólu, který dal kapitán M. Kvasnica - 1:1. Hrál se velmi dobrý fotbal, jen střelcům jaksi vzlhl prach a tak rozzuzlení celého zápasu mělo nečekaného hrdinu. V 56. minutě si navedl míč do palebné pozice J. Harmáček a s pomocí záhadné trajektorie trefil výstavní šibenici - 2:1! Zklamaní hráči Mezic se v závěru již na odpověď nezmohli a tak body zůstaly v Olomouci.

  Tak jako se v posledních minutách štěstí přiklonilo dvakrát (Chelsea, Galatasaray) na naši stranu, tak stejně ve dvou případech (Kovo, Marky) se zase odklonilo. Je to vrtkavé, je to kulaté, ale nejde o život. Přejme soupeři radost z vítězství a třeba příště budeme štastnější my. Díky této porážce padá Sokol Mezice v tabulce na deváté místo, FC Marky Sport si upevnil příčku desátou. V posledním domácím zápase této sezony přivítáme v neděli 14. 11. novopečeného mistra MFO Kafki Přerov a doufáme, že se na nejlepší tým okresu přijde podívat pěkná divácká návštěva :)

 

Branky (nahrávky) : Herold (Hudeček)    - 0:1

 

Sestava : Grulich - Přidal, Malý, Hudeček, Červínek(C), Herold, Mrtýnek V., Škrabal

 

Událost : Šestý brankař Sokola Mezice v jedné sezoně (Vařeka, Outrata, Škurek, Gřešíček, Mrtýnek L., Grulich)!

 

HRÁČ ZÁPASU : HEROLD MILAN