FC LEVOTIL - SOKOL MEZICE

22.04.2022 18:51

4. kolo (22. 4. 2022)

FC Levotil - Sokol Mezice   2 : 1 (1 : 1)

5. Fišara, 58. Kasal - 15. Škrabal

  Po dvou prohrách se silnými soupeři zajížděl Sokol Mezice k zápasu s letošní štikou ligy, regionálním rivalem FC Levotilem. Toto mužstvo využívá již druhým rokem umělku v nedaleké Července a předzápasové martyrium, jenž předvedl náš sok, může způsobit díky 2km vzdálenosti nebývalou blamáž! V čase výkopu 17.00 na place nažhavený tým Mezic, na tribuně dav mezických fans, něco jako když přijede Frankfurt na Barcelonu a domácí scházející se jako švábi na pivo! Jen díky benevolenci naší družiny a sudího Říhy nemusel být zápas zkontumován pro nedostatek hráčů domácích! Ale přijeli jsme za účelem zahrát si fotbal, tak se čekalo na levotilské hvězdy - v Olomouci by se takto asi nečekalo. 

   Utkání tedy začalo s mírným časovým skluzem, když domácí byli aspoň v počtu 4+1. Zdánlivě snadné sousto pro natěšené Mezice. O to studenější ledová sprcha pro nás přišla hned v 5. minutě, kdy se nikým nebráněný J. Fišara dostal k odraženému míči a naprosto přesně trefil šibenici - 1:0! Tento gól ještě víc nahrál Levotilu k taktické vyčkávací hře a my jsme se tak trochu jejich stylu přizpůsobili. Postupně domácím dorazili všichni opozdilci a vše bylo fifty-fifty. V 15. minutě se podařilo mezickým barvám srovnat. Z rohového kopu našel L. Malý přesně kopačku Zdeňka Škrabala a ten rozveselil náš sektor - 1:1. Hra v první půli byla rozkouskovaná a tempo zvyšoval snad jen nejaktivnější hráč na hřišti J. Kasal, jenž nejvíce zaměstnával naši obranu. Poločas tedy skončil spravedlivě 1:1.

  Pomalý rozjezd do druhého dějství naznačoval, že jako vždy v našich vzájemných duelech půjde o šachovou partii s minimem branek. Pár zajímavých okamžiků se však našlo a naše publikum neočekávalo nic jiného než, že se misky vah překlopí na mezicku stranu, aby mohlo být veselo. Na obou stranách zazvonily i tyčky, vše ale směřovalo k dalšímu remízovému zápasu. Hořký okamžik pro Mezice nastal dvě minuty před koncem. Levotil zakombinoval, po pravé straně se prodral k zakončení J. Kasal a prostřelil našeho brankaře - 2:1. Bylo jasné, že tento gól je rozhodující, protože chybělo málo času a domácí již vítězství uhájili.

  Levotil byl tedy šťastnější a tato výhra jej nečekaně posílá do čela tabulky 1. ligy! Zápas byl tuhý boj jako vždy a nás může jen mrzet, že jsme neodměnili naše příznivce lepším výsledkem. Herně se soupeřům vyrovnáváme, ale sráží nás slabá produktivita, o čemž svědčí nejmenší poměr vstřelených branek ze všech týmů ligy! Držíme si však cenější prioritu a tím je kolektiv a lidé kolem něj, kteří drží při sobě i když se občas nedaří. Tímto děkujem všem, kteří za námi na Červenku dorazili a příště to snad bude veselejší i výsledkově.

 

Branky (nahrávky) : Škrabal (Malý)     - 1:1

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Zdráhal(C), Červínek, Škrabal, Grulich, Mrtýnek V., Divjak

 

HRÁČ ZÁPASU : MALÝ LIBOR