FC LEVOTIL - SOKOL MEZICE

23.10.2021 13:28

22. kolo (23. 10. 2021)

FC Levotil - Sokol Mezice   1 : 1 (0 : 0)

  Výsledky našich posledních vzájemných duelů s Levotilem jasně vypovídají o naprosté vyrovnanosti těchto mužstev. Květen 2019 - 3:3, listopad 2019 - 1:1, červen 2021 - 2:2. Jediní dva zástupci Litovelska v 1. lize mají jeden druhého tak dokonale přečteného, že jakýkoliv výsledkový výkyv by byl překvapením. V souboji 22. kola jsme byli poprvé hosty Levotilu v jejich novém azylu, na červenské umělce. 

  Brzský začátek utkání nedovolil zcela úplně ranní rose, aby se z podivného povrchu vstřebala a úvod proto u někteých hráčů připomínal spíše lyžařské závody. Nicméně probíhal podobný scénář jako to v těchto zápasech bývá. Taktická hra bez momentu překvapení, zajištěné obrany, pár ostřejších soubojů a minimum vážnějších šancí. Pro diváky žádná selanka a pro rozhodčího pohodový zápas. To ovšem platilo jen pro první půli.

   Druhý poločas byl daleko rušnější a to od samého začátku. Ve 32. minutě vhodil dlouhý aut za obranu L. Grulich a nabíhající Jirka Látal přesnou hlavičkou poslal Mezice do vedení - 0:1. Začalo svižnější tempo a rodily se i šance. Na straně jedné orazítkoval břevno M. Zdráhal a na druhé zase pálil J. Kasal do tyče. Ve 38. přišlo vyrovnání z podobné situace jako při první brance na opačné straně, autorem gólové hlavičky byl Jirka Kohout - 1:1. Poté se několikrát pokoušel zaskočit levotilskou barikádu náš mladý golman drzým až riskantním průnikem, ale střelecká muška byla v jeho případě hodně vychýlená. Ba co víc, při jednom takovém výpadu jsme mohli inkasovat do prázné brány. Vše tedy spělo k remízovému výsledku, ale ...v 58. minutě došlo k situaci, která nás díky nepřítomnosti systému VAR obrala o vítězný gól. Trma vrma před brankou Levotilu zaskočila sudího Dolanského natolik, že míč, který tečoval Jirka Látal, doklouzal za brankovou čáru, ale verdikt hlavního arbitra stál proti nám - gól neuznal!

  Jinak naprosto vyrovnané utkání se mohlo (a mělo) překlopit na naši stranu, bohužel i rozhodčí je jen člověk. I čtvrtý vzájemný duel Mezic s Levotilem po sobě tedy vítěze nepoznal a je to už tak trochu rarita. V tabulce zůstáváme v těsném závěsu za naším dnešním sokem a zároveň tak na dálku bude pokračovat souboj o neoficiální korunu pro "Krále Litovelska".  A je to dobře, aspon bude o co hrát. Sokol Mezice v příštím kole přivítá druhý tým tabulky Galatasaray a parodoxně se může právě v tomto utkání rozhodnout s předstihem o mistru 1. ligy MF Olomouc.

 

Branky (nahrávky) : Látal (Grulich)      - 0:1

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Malý, Hudeček, Látal, Červínek, Zdráhal (C), Škrabal, Grulich

 

HRÁČ ZÁPASU : LÁTAL JIŘÍ