FC CHELSEA - SOKOL MEZICE

01.10.2020 23:09

6. kolo (1. 10. 2020)

FC Chelsea - Sokol Mezice   7 : 2 (3 : 1)

 Druhá vlna "údajné" koronavirové krize je tu, nicméně příznivci malé kopané nikterak nestrádají. Všechny soutěže jedou na plné obrátky a 1.liga MFO měla na programu již 6. kolo. V tom zajížděl Sokol Mezice po čtyřech dnech opět do Slavonína, kde jej čekal duel proti letos velmi dobře hrající Chelsea. Stejně jako minule nás na utkání doprovázela enkláva věrných fans a podpořit mezické barvy přijela i naše brněnská hvězda. Na postu registrovaného hráče jsme tentokrát nasadili F. Přikryla a poctu vést mužstvo jako kapitán dostal oslavenec Z. Škrabal.

  S úvodním hvizdem se spustil na slavonínskou arénu solidní lijavec, ovšem daleko horší sprchou byl pro Mezice nástup do utkání v podání domácího P. Kryla. Ten nám do 3. minuty uštědřil dva neúprosné direkty a Chelsea vedla 2:0. Vzpamatovávali jsme se z toho dost těžce a první desetiminutovku měli otěže zápasu ve svých rukou jasně "modří". Poté jsme již začali hru vyrovnávat a přicházeli i slibné šance. V 16. minutě šel míč po ose Grulich - Malý - Zdráhal, kdy posledně jmenovaný zakončil krásnou akci kontaktním gólem - 2:1. Rázem bylo o co hrát a vycítil to i sektor našich příznivců. Chelsea nás nechala zkušeně vybláznit a po našem mírném nádechu znovu udeřila. Bohužel to bylo těsně před koncem poločasu a bohužel opět z opakující se situace, kdy ze souboje jeden na jednoho skončí balon v naší síti - 3:1.

  Do druhé půle jsme trochu zamíchali sestavou, zásadně se tím však nic nezměnilo. Modří byli více na míči a zejména o sobě věděli víc než my a naše hra na náhodu nefungovala. Ve 37. minutě udeřil znovu P. Kryl a bylo to 4:1. O tři minuty později se nám vydařila pěkná série narážeček na jejímž konci Filip Přikryl uklízel balon do prázdné - 4:2. Naše snaha o zdramatizování výsledku však padla nešťastným pátým gólem a bylo rozhodnuto. Domácí pak skorovali ještě dvakrát a to znamenalo jejich luxusní vítězství v poměru 7:2.

  Naprosto jasná výhra drží olomouckou Chelsea ve špici tabulky a musíme uznat, že po právu. Letos by to mohla být právě ona, kdo může atakovat příčku nejvyšší. Mezice odjíždějí opět s prázdnou, ale další důležité souboje přijdou a snad příště budeme úspěšnější. A doufejme, že už to bude konečně na naší domovské scéně, kde jsme si v novém ročníku zatím nekopli. I když prohry nejsou příjemné, pozitivní je přístup lidí kolem klubu, kteří nám vytvářejí podporu za každé situace.

VÝZVA NA ZÁVĚR : Pane Hladík, ta flaška vás nemine !!! :))

 

Branky (nahrávky) : Zdráhal (Malý)        - 2:1

                                   Přikryl  (Grulich)     - 4:2

 

Sestava : Vařeka - Přidal, Malý, Látal, Škrabal (C), Herold, Zdráhal, Přikryl, Grulich, Červínek

 

HRÁČ ZÁPASU : ZDRÁHAL MILAN