FC Chelsea - Sokol Mezice

18.10.2019 09:30

8. kolo (17. 10. 2019)

FC Chelsea - Sokol Mezice 6 : 10 (2 : 2)

Sestava: Outrata – Přidal ©, Škrabal, Malý, Herold, Červínek, Gřešíček, Hladík, Látal

 

Branky: 32´, 50´,52´ a 57´ Hladík (1x Malý, 1x Látal), 8´, 23´ a 46´ Látal (1x Malý), 38´ a 48´ Herold (1x Gřešíček), 47´ Škrabal – 32´, 53´ a 59´Bednář, 14´ Študent, 20´Gajdaczek, 47´ Folprecht

 

HRÁČ ZÁPASU: LÁTAL JIŘÍ

 

  Napravit si reputaci venkovních utkání v letošním ročníku chtěly Mezice tentokráte proti FC Chelsea, která jako většina týmů hraje na umělce ve Slavoníně, která nám prozatím moc nevyhovovala. Domácí, kteří byli oslabeni o dva hráče plnící si toho času povinnosti v superlize, se i tak nakonec sešli ve slušné sestavě a dal se tak čekat vyrovnaný zápas.

  Přes rozpačitý začátek a náznaků šancí na obou stranách se čekalo na první branku. Ta přišla v osmé minutě, Jirka Látal na vlastní polovině vybojoval míč a sólem přes tři hráče a umístěnou střelou rozvlnil síť – 0:1. Bohužel další šance domácí brankář pochytal a ke slovu se tak dostali domácí borci, kteří brankou Študenta ve 14. minutě a následně Gajdaczka v minutě 20. zápas otočili – 2:1. Na to se nám naštěstí podařilo rychle reagovat a to opět zásluhou Jirky Látala2:2. To bylo v první "poklidné" půli vše.

   Po změně stran jako by se roztrhl pomyslný pytel s góly a hrstka mezických fanoušku, kteří opět věrně přišli, i v nepříznivém počasí, na naše venkovní utkání, za což jim patří velký dík, jich vidělo hned 12. Nejprve to však byl Bednář, kdo poslal domácí znovu do vedení 3:2. Ihned po rozehrávce ale přišla odpověď, Honza Hladík během několika vteřin znovu srovnal skóre – 3:3. O šest minut později si chytře při rohovém kopu naběhl Milan Herold, jehož vybídl J. Gřešíček milimetrovou přihrávkou a domácím nezbývalo, než rozhazovat rukama – 3:4. Když čtvrt hodiny před koncem L. Malý krásnou akcí po lajně vybídl k hattricku Jirku Látala, který se nemýlil – 3:5, zdálo se, že jsme snad zlomili domácí odpor. Jenže, bláznivý poločas přinesl o minutu později branku Folprechta a snížení domácích na 4:5. Ihned po rozehrávce ale opět přišla rychlá odpověď. Zdena Škrabal zastavil akci domácích a utaženou střelou k tyči znovu navýšil na dvoubrankové vedení – 4:6. Hned minutu na to už to bylo o tři branky, podobnou akcí se blýskl Milan Herold - 4:7. To ale zdaleka nebylo vše. Zbývalo ještě „dlouhých“ deset minut do konce, když L. Malý z rohu našel nohu nabíhajícího Honzu Hladíka, ten v otočce jen lehce lízl míč tím správným směrem a brankář se jen bezmocně ohlédl - 4:8. Hned dvě minuty na to opět roh, tentokráte zahrávaný J. Látalem, před bránou Honza Hladík, bezradná obrana, a další hattrick v tomto utkání – 4:9. Opět neuběhla ani minuta a domácí snížili zásluhou Bednáře - 5:9. Tři minuty před koncem znovu Honza Hladík přidal svoji čtvrtou branku v utkání – 5:10. Když už se zdálo, že tím divoký poločas a celý skončil, dovršil i nejlepší hráč domácích, Bednář, svůj hattrick a stavil konečné skóre na 6:10.

    Divoké utkání jsme nakonec zvládli a připsali jsme si důležité body do tabulky. Musíme ale pochválit hráče FC Chelsea, kteří bojovali a hráli fair play,  v neposlední řadě musíme také vyzdvihnout výkon rozhodčího, který byl na velmi vysoké úrovni.

       

  Vítězstvím v utkání jsme rovněž nadělili dárek ke krásným 45. narozeninám Michala Přidala, kterému přejeme za celý tým především hodně zdraví a spoustu dalších odehraných utkání.

 

        V příštím týdnu nás na domácím hřišti čeká aktuální lídr tabulky - Sokol Pohořany.