BULLDOGS PŇOVICE - SOKOL MEZICE

10.06.2023 08:30

10. kolo (9. 6. 2023)

Bulldogs Pňovice - Sokol Mezice   2 : 8 (1 : 4)

  K dalšímu utkání zajížděl Sokol Mezice do nedalekých Pňovic, kde nás čekala vůbec první konfrontace s pňovickým fotbalem. Soupeřem nám byl aktuálně poslední tým tabulky Bulldogs. Po týdnu, ve kterém proběhlo mediální defilé nejmladšího člena našeho souboru Vojty Zdráhala, se naše sestava opět protočila a prostor dostali další hráči. Rovnou ze svatby Jana Hladíka dorazil "svědek" Filip Přikryl, do brány se postavil Lukáš Mrtýnek a po delší pauze opět navlékl kapitánskou pásku Milan Zdráhal. Domácí se scházeli na poslední chvíli a jejich odevzdaný přístup byl pro nás jasným signálem, že to dnes bude pro Mezice snadná kořist.

  Po seznámení se s prapodivným terénem jsme se do soupeře zakousli a začali diktovat tempo hry. V 5. minutě otevřel skore David Červínek - 0:1. Za další tři minuty se postavil k trestnému kopu Jindra Gřešíček a orazítkoval tyč. Ten samý hráč se v totožné situaci ocitl i ve 13. minutě, ale místo střely zvolil tentokrát rozehrávku, do které se opřel Michal Tököly a trefil přesně - 0:2. Chvíle nekoncentrovanosti, kdy po hrůzostrašně kopnutém rohu nabídl domácím brejk Milan Herold, nás stála zbytečnou inkasovanou branku - 1:2. Naše mašina však opět zabrala a strojvedoucí Filip Přikryl vrátil Mezicím dvoubrankový náskok zpět - 1:3. Poté se blýskl i náš golman Lukáš Mrtýnek, kterému konečně vyšla přesné střela a mohl si vychutnat i on radost ze vstřelené branky - 1:4.

  Zápas byl de facto rozhodnut, ale bylo naší povinností potěšit mezické příznivce dalšími pěknými akcemi a hlavně góly. Opět vyčníval Filip Přikryl, jenž je tohle jaro jasným lídrem celého mužstva. Po jeho zvýšení na 1:5 přišla nejkrásnější akce celého zápasu, kdy se podařilo od naší branky na jeden dotek po ose Mrtýnek - Škrabal - Přikryl - Červínek - Jirka Mrtýnek dostat míč až do sítě - 1:6 a tento kousek sklidil oprávněný aplaus! Nevykolejila nás ani komická situace za 42. minuty, kdy z nouze nakopnutý balon přeletěl všechny naše hráče, domácí dobíhající útočník na míč spadl a silou vůle jej dopravil do brány - 2:6. Odpověď přišla v zápětí od koho jiného než Filipa Přikryla, který zkompletoval další hattrick - 2:7. Pokud jsme minule chválili hráče Nové Vsi za férovou hru, totéž se nedá moc říct o mužstvu Bulldogs. Zejména místní kapitán si chtěl svoji flustraci vybít na našem nejlepším hráči a jeho bláznivé skluzy zaváněly pitevnou. Náš špílmachr je ovšem mrštný chlapík a místo zbytečných záludností dal soupeři ještě jeden gól navrch -2:8 a určil tak i konečnou podobu dnešního výsledku.

  Jasná výhra byla povinností a gólový rozdíl je pro domácí ještě milosrdný. Díky klopýtnutí Náměště se Sokol Mezice osamostatňuje v čele třetiligové tabulky a devátým vítězným zápasem v řadě atakuje svoji rekordní šňůru z jara 1998, kdy se počet výher v řadě zastavil na čísle deset! I výjezd do Pňovic s námi absolvovala již osvědčená družina, ke které se přidávají i další zástupci naší fotbalové rodiny a je příjemné cítit takovou podporu. V posledním domácím utkání jarní části přivítáme na našem hřišti v neděli 18. 6. tým Dřeváci Pňovice.

 

Branky (nahrávky) : Červínek    (Gřešíček)  - 0:1

                                   Tököly       (Gřešíček)  - 0:2

                                   Přikryl         (Škrabal)  - 1:3

                                   Mrtýnek L.                  - 1:4

                                   Přikryl         (Škrabal)  - 1:5

                                   Mrtýnek J. (Červínek) - 1:6

                                   Přikryl        (Červínek) - 2:7

                                   Přikryl          (Škrabal)  - 2:8

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Tököly, Škrabal, Přikryl, Červínek, Mrtýnek J., Zdráhal M.(C), Herold, Gřešíček

 

Událost : Filip Přikryl se posunul v historické tabulce střelců Mezic před Jana Hladíka!

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP