AUS Olomouc - Sokol Mezice

12.10.2016 21:17

8. kolo (12. 10. 2016)

AUS Olomouc - Sokol Mezice   4 : 5 (1 : 1)

   Tři dny po vítězství nad Hlušovicemi jsme zajížděli do námi oblíbeného Slavonína k duelu proti dalšímu nováčkovi 2.ligy, týmu AUS Olomouc. Oproti původnímu rozpisu jsme ovšem byli vyhoštěni na slavonínskou "dvojku", kde jsme doposud nikdy nehrály. V naší sestavě tentokrát chybělo hned trio hráčů, kteří nastoupili v neděli, D. Červínek, J. Mrtýnek a J. Látal. Namísto nich šli do boje S. Hudeček a J. Hladík. Aby nebylo změn málo, místo původně delegovaného rozhodčího p. Horeckého byl arbitrem utkání p. Kenša.

   Hřiště Slavonín 2, jehož rozměry tak trochu parodují stolní fotbal, nám bylo velkou neznámou. Domácí AUS na tomto plácku již pravděpodobně hrál a tak úvod zápasu byl mírně v jeho režii. Po prvopočátečním oťukávání jsme jako první ovšem udeřily my. Ve 12. minutě našel M. Herold hlavičku Honzy Hladíka a ten svým premiérovým gólem v mezickém dresu otevřel skore - 0:1. Následovala hra nahoru - dolů, ke které velikost tohoto hřiště logicky vybízí, žádné brankové hody se však zatím nekonaly. Až tři minuty před půlí se podařilo domácím srovnat a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

   To druhý poločas přinesl zajímavou přestřelku. Ve 36. minutě nás opět poslal do vedení Honza Hladík - 1:2. V krátkém sledu ovšem AUS skore otočil. Během dvou minut hráči v zelených dresech dvakrát využili naší nekoncentrovanosti a rázem byl stav 3:2. Odpověď však byla rázná. 45. minuta a Honza Hladík i s trochou štěstí - 3:3. Netrvalo ani minutu, Standa Hudeček prošel středem hřiště a krásným angličanem převážil misky vah znovu na stranu Mezic - 3:4. AUS ale nechtěl prodat svou kůži lacino a ještě jednou se nadechl. V 50. minutě nedosáhl náš golman na dlouhý balon a domácí opět srovnali - 4:4. Rozuzlení celého dramatu si vzal na starost náš kapitán. Jako muž na svém místě rozhodl v 54. minutě Milan Zdráhal gólem na 4:5 o vítězství našich barev a exportu dvou bodů do Mezic.

   Zápas byl zcela vyrovnaný a slušela by mu nejspíš remíza. Na to se však historie ptát nebude. AUS Olomouc se začíná přibližovat k sestupovým příčkám, kdežto Sokol Mezice si drží stále skvělé 3. místo. Tento zápas nám mimo jiné nastavil zrcadlo jak důležitá je šíře kádru. Již několikátý duel se vyplatilo mít k dispozici plných 15 míst na soupisce a tím v případě potřeby nahradit zdravé hráče za zraněné.

 

Branky (nahrávky) : Hladík   (Herold)      - 0:1

                                   Hladík    (Přidal)      - 1:2

                                   Hladík (Hudeček)     - 3:3

                                   Hudeček                   - 3:4

                                   Zdráhal  (Hladík)     - 4:5

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Herold, Hladík, Škrabal, Gřešíček

 

Událost : První gól a první hattrick Jana Hladíka za Sokol Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : HLADÍK JAN