AC KARASOV - SOKOL MEZICE

07.04.2023 13:19

1. kolo (6. 4. 2023)

AC Karasov - Sokol Mezice   2 : 6 (1 : 1)

  Ke druhému utkání nové sezony zajížděl Sokol Mezice na nedaleký Hynkov. Historie sportovního klání mezi národem mezickým a národem "karasů" z Hynkova spadá do 70.let minulého století, kdy se na vyhlášené hokejové bitvy, tehdy na vysoké krajské úrovni, scházely davy lidí a tento jev v podstatě přetrval i dodnes. Vzájemná rivalita, ale zároveň velmi vřelé přátelské vztahy se ukazují i v malé kopané, která ztmeluje tyto dvě vesnice i v dnešní době. A jelikož máme, my mezičáci, možnost porovnat jak se dělá malá kopaná na nejvyšší okresní úrovni (1.liga) a nyní "jen" třetí výkonnostní kategorie, jsou zápasy s okolními mančafty v této lize specifickými právě kvůli návštěvnosti diváků. Pro příklad, ...když loni na podzim byly Mezice u korunovace mistrovského Kovo Dřeva v Hněvotíně, tleskal novopečeným mistrům jeden, slovy jeden, divák! Na zápasy v takzvaných baštách Malé kopané, ať už je to Hynkov, Nová Ves, Horka, Mezice se pravidelně schází celá dědina :) A tady je to pravé kouzlo tohoto sportu ...a právě kvůli těmto faktorům jsme se dobrovolně odporoučeli z 1. ligy. A toto je neformální odpověď všem, kteří tento tah mezického klubu tak trochu nepochopili.

  Do samotného utkání jsme šli jako favorit, navíc posíleni dvojicí H+P, což samo o sobě mělo být zárukou, že by se neměla opakovat předchozí blamáž s Náměští. Hynkovští ovšem nechtěli být pouhým sparingpartnerem a na začátku nám pěkně zatápěli. Dokonce šli i do vedení, když se v 8. minutě šikovně uvolnil Honza Pavlík a prostřelil našeho Páva - 1:0. Postupně jsme ale stupňovali tempo i důraz a ve 20. minutě vyrovnal náš kapitán Milan Zdráhal na 1:1. Takový byl i poločasový stav a diváci si mohli odskočit k vyhlášené hynkovské udírně.

  Ve druhé půli se nám začalo dařit úspěšně kombinovat a převahu jsme přetavovali i v góly. Ten klíčový dal ve 38. minutě dnes agilní Standa Hudeček, jehož střela málem protrhla síť - 1:2. Za další dvě minuty navýšil naše vedení Filip Přikryl a v početném táboře mezických fans již bylo veselo - 1:3. Další zářez na pažbu si připsal i s přispěním domácího hráče opět Standa Hudeček - 1:4. A pak to přišlo ...na začátku akce prokličkoval přes tři hráče Filip Přikryl, před bránou nahrál Liboru Malému a ten na zlatém podnose připravil balon Michalu Přidalovi, který zvýšil na 1:5 a zároveň tak dosáhl magické mety, svého 100.gólu za Mezice! Patřičnou odezvu měl tento zásah jak mezi spoluhráči, tak i u našich příznivců. Kosmetickou podobu konečného výsledku daly dva góly na obou stranách, kdy nejdříve korigoval Ondra Pavlík na 2:5, aby posléze upravil Michal Tököly na 2:6.

  Výrazné zlepšení ve druhém poločase nám přineslo zasloužené vítězství a z Hynkova si tak odvážíme první tři body. Krásná divácká kulisa byla tím pravým ořechovým pro tento mač. Velmi slabým článkem zápasu byl naopak pan rozhodčí Hubáček, jehož (ne)pískání nemá ani cenu komentovat. Sokol Mezice nyní čeká volné kolo a představí se tak až v neděli 23. 4. proti KZT Štěpánov.

 

Branky (nahrávky) : Zdráhal (Hudeček)   - 1:1

                                  Hudeček (Gřešíček)  - 1:2

                                  Přikryl    (Hudeček)  - 1:3

                                  Hudeček                    - 1:4 

                                  Přidal      (Malý)       - 1:5   

                                  Tököly                       - 2:6

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Hladík, Červínek, Zdráhal(C), Škrabal, Přikryl, Tököly

 

Událost : Michal Přidal vstřelil 100. gól za Sokol Mezice !!!

 

HRÁČ ZÁPASU : HUDEČEK STANISLAV