25 LET MALÉ KOPANÉ V MEZICÍCH

29.06.2020 08:29

Oslavy založení klubu

  V sobotu 27. června 2020 oslavil náš klub významné výročí. Letos je to přesně 25 let, kdy skupinka nadšenců založila v Mezicích oddíl Malé kopané. Proto jsme pozvali všechny bývalé i současné hráče, všechny fanoušky a příznivce a také naše sponzory, abychom společně zavzpomínali a oslavili toto krásné jubileum.

  Program začal exhibičním zápasem bývalých hráčů, mezi které byly zařazeni i někteří současní. Do branek se postavili brankařské legendy našeho klubu Milan Pluskal a Zdena Vařeka, v poli zářili hráči jenž byli u počátků našeho klubu ...Jirka Planička, Honza Žváček, Laďa Skřivánek, nestárnoucí téměř sedmdesátiletý Pepa Němeček, dále Martin Pluskal, Miša Přidal, Jirka Mrtýnek, Mira Crhák, Milan Herold, Milan Zdráhal a z řad sponzorů Tonda Gaja. Konečný výsledek byl tentokráte nepodstatný a na závěr si každý vyzkoušel jak těžké je dát branku ze značky pokutového kopu. Tato exhibice byla parádním startem našich oslav.

  Poté již začala správná veselice jak se na náš klub sluší a patří. Pivo teklo proudem, nebohý čuník se otáčel nad ohněm, nechyběl ani bezchybně připravený catering a když dorazili poslední opozdilci, přišlo na řadu mluvené slovo.

 Toho se ujali v rolích "moderátorů" večera, stylově v retro dresech, David Červínek a Lukáš Grulich. Se svým proslovem zazářil i bývalý vedoucí mužstva Martin Pluskal. Bilancovalo se, děkovalo se a také se minutou ticha zavzpomínalo na lidi, kteří byli součástí naší organizace, ale již nejsou mezi námi. Pak už ale přišli veselejší chvilky. Místo každoročního udílení cen za uplynulou sezonu, které z logických důvodů nemohli být letos vzhledem k anulování výsledků udělovány, připravilo vedení klubu rekapitulaci a ocenění jednotlivých rekordmanů. V návaznosti na toto byli vyhlášeni také "Nevěrnější fanoušek" (Franta Andrýsek) a "Nejvěrnější fanynka" (Vlaďka Švecová). Ta si pro nás také připravila malé překvapení a poté již začal nástup mužstva doplněný o předávání výročních triček. Do toho nás krásným gestem překvapil Honza Hladík, jenž nám daroval svůj brněnský dres s podpisy všech hráčů Zbrojovky (ano, i v Brně už vědí kde jsou Mezice, narozdíl od Řimic)! Grandiózní vyvrcholení přišlo na úplný závěr. Tradiční uvedení do "Síně slávy mezické Malé kopané. Nejdříve nastoupili jeden po druhém všichni laureáti tohoto ocenění (kromě omluveného Zdenu Smékala), aby mezi sebe přijali dalšího do této společnosti. Ve velmi emotivní atmosféře byl uveden jako jedenáctý v pořadí Ludvík Listopad in memoriam jehož cenu převzal syn Pavel za nekonečného potlesku ve stoje od všech zúčastněných. A aby nebylo překvapením konec, mužstvo si připravilo poctu i pro dvanáctého člena a tím se stal zcela zaskočený, současný vedoucí David Červínek :)

 Po spláchnutí emočních chvílí, přišlo na řadu focení a pak už tradiční fotbálek "všichni proti všem", kde ženy, děti, muži nastoupili dle nepsaného pravidla naboso a strhla se nelítostná bitva. Překvapivou hvězdou tohoto srandamače byl Venca Outrata, ve kterém dříme skrytý talent kanonýra :) Jelikož i počasí nám bylo nakloněno, všichni zářili štěstím a pokračovalo hodování, ke kterému pouštěl DJ Ivo Urbánek  a poté i DJ Šulinek songy věškerého hudebního žánru až do ranních hodin.

více fotek pustíme na tento web po protřídění a zcenzurování těch méně "povedených"