UNITED PLAYERS - SOKOL MEZICE

06.05.2022 15:03

6. kolo (5. 5. 2022)

United Players - Sokol Mezice   11 : 1 (6 : 0)

Novotný 9, Ponížil, Zbíral - Malý

  K  zápasu 6. kola jsme zajížděli do Hněvotína, kde nás čekal souboj s tamními United Players. Tento celek je nováčkem 1. ligy, ale hned od startu soutěže dokazuje, že půjde o tzv. černého koně, který bude míchat kartami v honbě elitních mužstev za titulem. Nám nejsou United úplně neznámí, několik sezon jsme se potkávali ve druhé nejvyšší soutěži a poslední vzájemný duel se datuje k dubnu 2017, kdy jsme tohoto soka porazili 2:1. Do dnešního utkání jsme opět trochu zarotovali sestavou a poprvé v sezoně dostal v bráně příležitost L. Mrtýnek. Limit dvou registrovaných hráčů doplnil F. Přikryl a tak místo pouze v hledišti zbylo na J. Hladíka.

   Vstup do zápasu byl z naší strany přímo děsivý. V 8. minutě vedli domácí 3:0 a jelikož oproti nám hráli s naprostou lehkostí a kombinační přesností, měnil se postupně obraz hry ve vraždění neviňátek. Kupili jsme chyby, všude jsme byli pozdě a soupeř sázel jeden gól za druhým. Když už jsme se přece jen dostali na dostřel k soupeřově bráně, vychytal nás výborný golman O. Filip. Poločasové skore 6:0 nedávalo pražádnou šanci na úspěch. Sice jsme se částečně nahecovali, že odjet s dvoucifernou prohrou nechceme, ale kvalita domácích United byla tak obrovská, že jsme stejně potupný jedenáctigólový debakl obdrželi. Náš, alespoň, čestný úspěch zaznamenal Libor Malý za stavu 9:0. V domácím týmu vynikl především devítigólový kanonýr Novotný a víc není co dodat.

   Krutá prohra je zároveň vyrovnáním neslavného rekordu Sokola Mezice coby nejvyšší porážka v historii našeho klubu! To jsou statistická fakta, ale život jde dál. Ne vždy se daří a je též potřeba pochválit soupeře za výtečný kolektivní výkon, kterým nám jednoduše nedal šanci. V dalším kole nás čeká soupeř neméně těžký, obhájce mistrovského titulu, RK Kafki Přerov ... zaskočíme favorita?

 

 Branky (nahrávky) : Malý ( Grulich)      - 9:1

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Malý, Hudeček, Zdráhal(C), Červínek, Škrabal, Přikryl, Grulich

 

Událost : Nejvyšší prohra v historii Sokola Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : NIKDO