SOKOLKA HORKA A - SOKOL MEZICE

13.04.2024 07:35

2. kolo (12. 4. 2024)

Sokolka Horka A - Sokol Mezice   2 : 11 (1 : 7)

 Po těžkém prvním mači v Bohuslavicích zajížděl Sokol Mezice opět na venkovní půdu, tentokrát do Horky nad Moravou, kde nás čekal souboj s místním Áčkem. Hned po příjezdu nás čekal netradiční úkaz a to v podobě doslova našlapaného areálu Na Sokolce. Horečáci jsou vyhlášení svojí pospolitostí a cizinec musí jen tiše obdivovat jak se lidé z této vesnice spolu pravidelně scházejí. A i v našem případě to byla příjemná návštěva, i když jsme přijeli jako soupeř, dostalo se nám vřelého přijetí a to se nestává všude. Pro přirovnání, pokud loňskému vyvrcholení 1. ligy ve Slavoníně mezi Kafkami a Kovo Dřevem přihlížel "plný dům", tady v Horce na spojené zápasy B+A chodí celá dědina a tenhle jev je zcela výjimečný. Tleskáme! Podobnou podporu, i když v menším měřítku, má Malý fotbal v Mezicích a na náš dnešní výjezd nás také doprovázela početná enkláva věrných a o to víc jsme chtěli potvrdit, že první výhra nebyla náhodná. V naší sestavě oproti duelu v Bohuslavicích došlo k jediné změně, odpočívajícího Libora Malého nahradil Lukáš Grulich.

  Od samého úvodu diktovalo tempo jedno mužstvo, Mezice. Na soupeře jsme doslova vlétli a po brankách Filipa Přikryla a Michala Přidala jsme vedli 0:2. Za tohoto stavu nastala zajímavá situace. Sudí Dráb posoudil střet našeho brankaře s útočníkem domácích jako penaltový a i když se nám tohle posouzení moc nepozdávalo, smířili jsme se s ním bez větších emocí. Podobného názoru byl pravděpodobně i domácí exekutor pokutového kopu Filip Pirkl a k překvapení všech vyslal úmyslně slabou střelu do náruče Jindry Gřešíčka a ukázal tak málo vídané gesto fair-play! Za tohle patří tomuto hráči velký obdiv od nás všech! Vývoj utkání to avšak nikterak neovlivnilo, jelikož Sokolka neměla dnes svůj den a Mezice naopak kralovaly ve všech aspektech. Poločasové skore 1:7 bylo jasným vyústěním naší převahy.

  Druhá půle byla daleko vlažnější a bylo jen otázkou zda padne "desítka". Mezický tábor příznivců hecoval ten horecký, ale vše naprosto v přátelském duchu. A tak to má být. Z našich hráčů se podařilo zkompletovat hattrick Janu Kadlecovi a Lukáši Grulichovi a konečnou podobu výsledku na 2:11 dal po nejkrásnější akci večera Standa Hudeček.

 Jednoznačné vítězství nás průběžně posouvá na první místo v tabulce, avšak je to pouhý úvod soutěže. Sokolka Horka A přistoupila k tomuto zápasu s pokorou a za férovou hru, dokreslenou kouskem Filipa Pirkla jí oceňuje celý mezický klub vysokým morálním kreditem. Zápas v Horce byl také jubilejním pro našeho golmana Jindru Gřešíčka, kterému se po utkání dostalo náležité pocty. Opět také zafungovala podpora všech, kteří nás doprovázeli a znovu nám i oni pomohli k další výhře. Za týden, v neděli 21. 4. se poprvé v letošní sezoně představíme v domácí Javoraréně a soupeřem nám bude, ještě loni prvoligista, mužstvo FC Luběnice.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Grulich)    - 0:1

                                  Přidal  (Přikryl)      - 0:2

                                  Kadlec (Červínek)  - 1:3

                                  vlastní                     - 1:4

                                  Grulich (Přikryl)    - 1:5

                                  Kadlec  (Přikryl)    - 1:6

                                  Tököly  (Přikryl)    - 1:7

                                  Kadlec                    - 2:8

                                  Grulich (Hudeček) - 2:9

                                  Grulich (Kadlec)    - 2:10

                                  Hudeček (Grulich)  - 2:11

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Kadlec, Grulich, Červínek(C), Přikryl, Tököly, Škrabal

 

Událost : Jindřich Gřešíček odehrál zápas č. 200 za Sokol Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP