SOKOL MEZICE - SOKOL POHOŘANY

06.11.2022 15:11

23. kolo (6. 11. 2022)

Sokol Mezice - Sokol Pohořany   5 : 3 (2 : 0)

  Nebývale krásné listopadové nedělní dopoledne bylo ideální kulisou pro utkání 23. kola 1. ligy MFO mezi Sokoli z Mezic a Pohořan. Sluníčkové počasí přilákalo na tento mač nejednoho fajnšmekra malé kopané a divácká návštěva byla vskutku nadprůměrná. Souboje mezi těmito dvěma mančafty nemají nikdy jasného favorita a tak se dal očekávat zajímavý duel. 

   Hosté vyrukovali jako vždy hned od začátku s otevřenou hrou, kdy ofenzivu podporuje golman Smeták a pohlednými kombinacemi se dostávali k prvním šancím. Zde bylo hned od startu patrné, že budou mít těžkou práci s překonáním naší brankařské jedničky. Avšak ani naše taktika nebyla svázána hrou na "zanďoura" a tak utkání začalo nabírat správné tempo. První změna skore přišla ve 14. minutě po perfektně sehrané akci dvojice Hladík - Filip Přikryl a Mezice šly do vedení - 1:0. Pohořanští však i nadále předváděli líbivý fotbal s jediným nedostatkem - nemohli dát gól. Náš "páv" se vyspal do růžova a chytal jako Walter Zenga v dobách největší slávy. S jistotou v zádech jsme si mohli dovolovat i my útočné manévry a ve 25. minutě přišlo navýšení našeho náskoku. Jan Hladík si navedl míč do středu a jeho střela skončila podruhé za Smetákovými zády - 2:0

  Pohledné utkání pokračovalo i po změně stran. Pohořanských šancí se rodilo stále víc, kýženou radost z gólu jim bral bravurními zákroky náš golman. Na druhé straně zahazoval jednu tutovku za druhou D. Červínek, který je pouhým stínem kdysi vyhlášeného střelce. Další krásnou akci vymyslelo ve 40. minutě opět duo H+P a šikovnou přihrávku uklízel do prázdné Michal Tököly - 3:0. Hosté však stále neúnavně dobývali Gřešíčkovu tvrz , až se po závaru ve 44. minutě dočkali po gólu Kaliny na 3:1. Nejlepší možnou odpověď však nachystal Lukáš Grulich hned o dvě minuty později a Mezice opět vedly tříbrankovým rozdílem - 4:1. Ač to vypadalo jako definitivní zlomení odporu Pohořan, nebylo tomu tak. V rozmezí 52. až 55. minuty hosté dvakrát udeřily a rázem byly na dostřel - 4:3. Mezickým dala klid až samostatná akce Filipa Přikryla, jenž se nebojácně probil až k hostujícímu brankáři a nekompromisně zavěsil - 5:3.

  Zápas s vítězným koncem pro naše barvy proti těžkému soupeři. Pohořany odehrály v Mezicích dobrou partii, leč k bodovému přísunu to nevedlo. Utkání proběhlo v naprosto korektním duchu a dění na hřišti s přehledem kontroloval  také sudí Ženožička. Diváci si přišli na své, jelikož zápas měl náboj i zápletku. V příštím kole má Sokol Mezice volno a představí se až ve středu 16. 11. na půdě novopečeného mistra MFO, celku Kovo Dřeva.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Hladík)     - 1:0

                                   Hladík                    - 2:0

                                   Tököly (Přikryl)     - 3:0

                                   Grulich                   - 4:1

                                   Přikryl (Gřešíček)  - 5:3

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Zdráhal(C), Přikryl, Červínek, Hladík, Škrabal, Tököly, Grulich

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH