SOKOL MEZICE - SOKOL POHOŘANY

29.08.2021 14:13

14. kolo (29. 8. 2021)

Sokol Mezice - Sokol Pohořany   2 : 1 (1 : 0)

  Po letní přestávce vyplněné turnajovým obdobím se znovu roztáčí kola fotbalových soutěží. Oproti zcela novému restartu ve velké kopané se v Malém fotbale plynule dohrává rozehraná sezona 2020 - 2021, jenž netradičně s příchodem podzimního času navazuje na první část sezony "jarními" odvetami. Ve 14. kole zavítal do Mezic velice silný protivník, mužstvo Sokola Pohořany. Tento tým pravidelně okupuje příčky v popředí tabulky, leč je pravdou, že mezickému mančaftu se na tohoto soupeře v poslední době celkem daří.

  Hosté vlétli do zápasu s velkým sebevědomím a úvodní minuty patřily jednoznačně jim. Hráli především na svoje osvědčené signály a vše jim vycházelo až na drobnou maličkost - nedokázali dostat míč za brankovou čáru. V tomto podstatném faktoru ke vstřelení branky jim bránil ve většině případů jeden hráč. Mezice totiž postavily mezi tři tyče Jindru Gřešíčka a ten tasil jeden neuvěřitelný zákrok za druhým. Díky tomuto muži jsme se vymanili z počátečního náporu a přicházely i naše šance. Ve 20. minutě se postavil k trestnému kopu Jirka Látal a jak bývá u něj zvykem, jeho rána téměř protrhla síť - 1:0. Pokračovalo však další obléhání naší svatyně a také další kouzla a čáry místního "páva". Skore 1:0 bylo pro nás více než lichotivým poločasovým stavem.

  Do druhé půle jsme vyztužili naše řady o P. Listopada a tento tah přinesl částečné otupění útočných snah pohořanských. Již jsme se soupeřem drželi krok a jelikož to byli hosté kdo doháněl brankové manko měli jsme výhodu, že se nemusíme nikam hnát. A navíc jsme soupeře zaskočili při další standartní situaci. Rošáda obsazení při rohovém kopu ve 44. minutě přinesla přesný centr Jirky Látala a zkušený kanonýr jako je David Červínek uklidil ještě přesněji balon do brány Pohořan - 2:0. Částečné uvolnění však bylo okamžitě potrestáno. O dvě minuty později napálil míč přesně pod víko D. Vaida a ani čaroděj v naší bráně nebyl schopen tomuto gólu zabránit - 2:1. Závěr už byl tak trochu hektický a i když hosté chtěli aspon bod, nepřesná koncovka a hlavně "páv" Gřešíček  jim v této snaze zabránili. Po závěrečném hvizdu sudího Říhy ještě neudržel své emoce J. Hegr a uviděl zbytečnou červenou kartu.

  Stejně jako v úvodu podzimní části jsme i tentokrát Pohořany zaskočili a opět se potvrdilo, že na tohoto soupeře umíme. Byl to ale těžký mač a upřímně, nemít v bráně fantastického golmana tak pravděpodobně neuspějeme. Na to se ale historie ptát nebude a Mezice se tímto vítězstvím posouvají na 8. místo v prvoligové tabulce, Pohořany zůstávají na místě pátém. V dalším kole nás měl vyzvat Real HDO, ale jelikož tento tým odstoupil ze soutěže, čeká nás další utkání až za čtrnáct dní a to proti mužstvu RoDo Legendy.

 

Branky (nahrávky) : Látal                    - 1:0

                                  Červínek ( Látal) - 2:0

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Látal, Červínek (C), Grulich, Škrabal, Listopad

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH