SOKOL MEZICE - SK VÉSKA

21.11.2022 07:10

26.kolo (20. 11. 2022)

Sokol Mezice - SK Véska   3 : 4 (2 : 2)

 Derniéra ... Poslední zápas sezony, poslední zápas Sokola Mezice v 1. lize. Soupeřem nám bylo mužstvo SK Véska, která si přijela pro pojistku druhého místa v konečné tabulce. V její sestavě chybělo několik známých jmen (T. Janotka, J. Šuba), naopak nechyběl lídr týmu J. Tögel, jenž dle svých slov hrál poslední zápas v malé kopané. Nám ze sestavy vypadl na poslední chvíli J. Hladík, kterého nahradil a nutno říct, že velmi zdatně na postu registrovaného hráče V. Mrtýnek. Utkání bylo přeloženo jak termínově (o týden dřív oproti původnímu rozpisu), tak místem konání (využili jsme nový domácí stánek týmu SK Náklo, nové hřiště s umělým povrchem u sokolovny).

  Úvod z říše snů nám zajistil hned při prvním střídání svým důsledným napadáním Vojta Mrtýnek, který v 1. minutě otevřel skore - 1:0. Od začátku se hrálo v hodně vysokém tempu a šance se střídaly na obou stranách, což kvitovalo i promrzlé publikum. V naší bráně opět exceloval Jindra Gřešíček, který mařil jednu šanci Vésky za druhou. Ve 20. minutě obešel dva hráče F. Přikryl a přihrál lépe postavenému Vojtovi Mrtýnkovi, který s přehledem uklidil míč podruhé do brány - 2:0. To ovšem hosty vyprovokovalo přeřadit na ještě vyšší rychlostní stupeň a v poslední desetiminutovce nás doslova mačkali jak citron. Z tohoto tlaku vyústilo rychlé srovnání stavu, když se v rozmezí dvou minut dvakrát prosadil kapitán J. Tögel - 2:2. Véska mohla ještě do poločasu skore otočit, ale proti byl náš "Páv", jenž prostě nechtěl poslední zápas prohrát.

  Stupňující tempo pokračovalo i po změně stran, hosté byli více na míči, ale také měli okénka v obraně, čehož jsme bohužel nedokázali využít. Ve 40. minutě jsme nezachytili průnik T. Drába, který propálil i našeho fantoma a Véska šla poprvé do vedení - 2:3. Další knokaut pro mezické barvy přišel hned v zápětí, kdy zkompletoval hattrick J. Tögel - 2:4. Ani přes nepříznivý vývoj jsme to nezabalili. Především agilní F. Přikryl chtěl ještě strhnout mužstvo a i přes obnovené zranění bojoval jako lev. "Fosforoví" mohli několikrát své vedení navýšit, ale v koncovce selhávali. Na drama zadělala v poslední minutě dvojice Červínek - Filip Přikryl, kdy druhý jmenovaný vykřesal malou jiskérku naděje - 3:4. Zbývalo ovšem již jen minimum času a vítězství si hosté s přehledem pohlídali.

  Vzhledem k vývoji je konečný výsledek tak trochu krutý, ale je třeba uznat kvalitu soupeře, který byl z celkového pohledu lepší. SK Véska si tedy zajistila konečné 2. místo, čímž obhájila stejnou pozici z loňské sezony. Na závěr jsme s tímto mančaftem pořídili společné foto jakožto upomínku na poslední zápas Sokola Mezice v 1. lize. Jak jsme již avizovali přenecháme naše místo v nejvyšší soutěži volné pro některý ambicioznější tým z lig druhých. Čeká nás rozbor uplynulé sezony na naší tradiční "Závěrečné" a to ...bude, pánové jízda! :)

 

Branky (nahrávky) : Mrtýnek V.                - 1:0

                                   Mrtýnek V. (Přikryl) - 2:0

                                   Přikryl    (Červínek)  - 3:4

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Zdráhal(C), Grulich, Červínek, Přikryl, Škrabal, Mrtýnek V.

 

Událost : Poslední zápas Sokola Mezice v 1. lize MFO.

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH