SOKOL MEZICE - META POHOŘANY

01.05.2022 13:15

5. kolo (1. 5. 2022)

Sokol Mezice - Meta Pohořany  5 : 5 (2 : 3)

Přikryl 3, Malý, Divjak - Liška 4, Štěrba

  Uplynulý týden po prohře na Levotilu byl pro mezický klub ve znamení specifických událostí. Nominace a první start dalšího našeho hráče v superligovém kádru Olomouce (L. Grulich), potvrzení návratu brněnské Zbrojovky do nejvyšší fotbalové soutěže s nemalým podílem dalšího hráče oblékajícího mezický dres (J. Hladík) a v neposlední řadě účast dvou našich juniorů v republikové kvalifikaci výběrů do 23 let v barvách Olomouce (L. a V. Mrtýnkovi). Zakončením tohoto plodného týdne měl být úspěšně zvládnutý zápas proti Metě Pohořany. Nováček soutěže se prozatím beznadějně krčil na chvostu tabulky 1.ligy a tak se neočekávalo nic jiného než povinná výhra Mezic. Jenže jak známo, míč je kulatý a fotbal nemá logiku ...

  Bylo to tak trochu historické deju vu, jelikož od posledního zápasu proti tomuto soupeři uběhlo neuvěřitelných 24 let. A jak dokazují záznamy, na jaře roku 1998 nás Meta na našem hřišti potupila prohrou 0:4. A podobně nepříjemný scénář se rýsoval i v dnešním utkání. Naše, až nezdravé sebevědomí, vzalo za své v první patnáctiminutovce zápasu. Souhrou neskutečných náhod, odrazů a tečí jsme nabrali tříbrankové manko a s takovou dírou v proražené kanoi by měl velké problémy i samotný náčelník Apačů! Stav 0:3 byl totálním šokem pro natěšené mezické publikum, které čekalo góly ve zcela jiné bráně. Navíc nás soupeř paralizoval nepropustným obraným valem, který dlouho nešlo rozbít. Až ve 22. minutě se prokombinovala středem hřiště dvojice F. Přikryl - Libor Malý a druhý jmenovaný konečně rozradostnil mezické fans - 1:3. Dál jsme bušili do pohořanské hradby, ale téměř nic se nám nedařilo. Jiskérku naděje vykřesal až chvíli před poločasem Filip Přikryl, jehož střela s pomocí teče skončila v síti - 2:3.

  Bylo jasné, že budeme muset hrát s větší chytrostí, protože Meta se držela poctivě své taktiky a navíc měla ve svém středu hráče, který nás dokázal pozlobit. M. Liška byl vždy na správném místě a to se potvrdilo i ve 35. minutě, kdy z ojedinělé šance nám dal další branku - 2:4. Náš prapor pozvedl opět Filip Přikryl, který při dobívání brány hostí dopravil míč až na třetí pokus za brankovou čáru - 3:4. Naše snaha gradovala a hráčům Mety evidentně docházeli síly. Ve 48. minutě našel F. Přikryl křižnou přihrávkou Dana Divjaka a ten uklidil balon tam kam jsme potřebovali - 4:4. Diváci byli ve varu a čekalo se jen, kdy bude dokonán obrat. Jenže ejhle! Dlouhý výhoz brankáře hostí jemně tečoval útočník Štěrba těsně před naším golmanem a opět jsme prohrávali - 4:5. Času do konce moc nezbývalo a Mezice vrhly vše do útoku. V 57. minutě se podařilo víceméně silou vůle Filipu Přikrylovi vstřelit vyrovnávací gól na 5:5. Tentýž hráč měl na kopačce v poslední minutě rozhodnutí, ale jeho gólovou střelu vytáhl brankař Mety na tyč a tak utkání skončilo dělbou bodů.

  Meta Pohořany si z Mezic odváží svůj historicky první bod v 1. lize a nutno uznat, že tito borci si jej za dnešní obětavý a bojovný přístup zasloužili. Nám nesedla role favorita a prohospodařený úvod zápasu vše zkomplikoval. I tak jsme se dokázali zvednout a vybojovat alespoň bodík. Utkání si nejvíce užilo dnes opravdu početné publikum, které se bavilo nečekanými zvraty i kuriozními góly. Naším dalším soupeřem bude ve čtvrtek 5. 5. další nováček 1. ligy, hněvotínští United Players.

 

Branky (nahrávky) : Malý (Přikryl)        - 1:3

                                  Přikryl                    - 2:3

                                  Přikryl                   - 3:4

                                  Divjak (Přikryl)     - 4:4

                                  Přikryl (Divjak)     - 5:5

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Listopad, Červínek, Zdráhal(C), Škrabal, Přikryl, Divjak

 

Událost : První soutěžní gól Daniela Divjaka za Sokol Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP