SOKOL MEZICE - KZT ŠTĚPÁNOV

23.04.2023 13:40

3. kolo (23. 4. 2023)

Sokol Mezice - KZT Štěpánov   5 : 1 (3 : 0)

  Ve třetím kole přijel do Mezic, nám naprosto neznámý tým, KZT Štěpánov. Konfrontace se štěpánovským týmem proběhla v naší historii pouze v první sezoně 1995 - 1996, kdy nám byl soupeřem Best Štěpánov, ale to je už téměř prahistorie malé kopané. Nominace na dnešní zápas byla z naší strany nastavena tak, aby si zahráli pokud možno i ti, na které se dosud nedostalo.

  Hned od úvodu vystrašili Jindru Gřešíčka v naší bráně štěpánovští několika povedenými střelami, z nichž dvě dokonce orazítkovali i brankovou konstrukci. Z počáteční letargie jsme se ale vymanili a v 11. minutě pronikl po pravé straně Filip Přikryl a naservíroval gólovku Vojtovi Mrtýnkovi, jenž se nemýlil - 1:0. Hned o dvě minuty později nám vyšel signál z rohového kopu, a to když našel Michal Přidal nabíhajícího Michala Tökölyho a bylo to 2:0. Aktivita mezických měla stoupající tendenci a tu přetavil ve 26. minutě ve třetí gól kapitán David Červínek - 3:0.

  Pro nás zcela pohodový vývoj pokračoval i po změně stran. Hosté sem tam zahrozili, ale jinak jsme měli zápas pod kontrolou. Krátce po přestávce se opět prokličkoval Filip Přikryl a posunul míč do palebné pozice Davidu Červínkovi a ten uklidil míč do sítě - 4:0. Divákům se líbilo jak přibívají góly a díky krásnému slunnému počasí to bylo vydařené nedělní dopoledne. Při další spolupráci, která dnes fungovala, si prohodili role nahravače a střelce David Červínek a Filip Přikryl a stav byl již 5:0. Neopakoval se tedy scénář z prvního utkání, kdy jsme stejný poločasový náskok 3:0 ležérně prohospodařili. Malou pihou na kráse byla korekce štěpánovských v 59. minutě na 5:1, kterou obrali našeho strážce branky o shot-out.

  Naše vítězství bylo zasloužené, ale upřímně, výkon to nebyl bůhvíjaký. Soupeř byl snaživý, ale kvalitou zaostával. Z pohledu nestraného diváka byl ve všech směrech dnes bezchybný pouze rozhodčí. Co pískl sudí Ženožička to platilo a je občas třeba, bez aprílových žertů, vyzdvihnout i výkon arbitra. Nyní čeká Sokol Mezice derby v Unčovicích a to v pátek 28. 4.

 

Branky (nahrávky) : Mrtýnek V. (Přikryl)    - 1:0

                                   Tököly         (Přidal)     - 2:0

                                   Červínek (Mrtýnek V.) - 3:0

                                   Červínek    (Přikryl)     - 4:0

                                   Přikryl      (Červínek)   - 5:0

 

Sestavy : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Přikryl, Škrabal, Červínek(C), Mrtýnek J., Tököly, Mrtýnek V.

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP