SOKOL MEZICE - KOVO DŘEVO

19.06.2022 14:44

12. kolo (19. 6. 2022)

Sokol Mezice - Kovo Dřevo   2 : 7 (0 : 3)

  Po dvoutýdenní pauze naskočil Sokol Mezice opět do ligového kolotoče v domácím zápase proti týmu, který se aktuálně hřeje na výsluní prvoligové tabulky, Kovo Dřevu. Toto mužstvo jsme prozatím nikdy nedokázali porazit a navíc letos je hněvotínský dream team na takové vlně, že soupeřům pravidelně uštědřuje dvouciferné porážky. Čekalo nás tedy hodně náročné utkání, kde byl favorit jasně daný. V Mezicích navíc dlouho nepamatujeme tak bídnou první polovinu sezony jako nyní. I přesto, že se (bodově) nedaří, ztmeluje nás nepříznivá situace víc a víc, což je opětovným důkazem charakterových vlastnostností správné party.

   Kovo Dřevo potvrzovalo od prvních minut s jakým sebevědomým disponuje a předvádělo svižný, kombinačně přesný fotbal. My jsme se těžko vyrovnávali se soupeřovým dostupováním a presováním a tvořili jsme chyby. Poprvé se pohnulo skore po smolné teči, kdy se střela obránce hostí otřela o Z. Škrabala a skončila v síti - 0:1. Za pouhé dvě minuty navýšil vedení hněvotínských po drzém průniku J. Punčochář na 0:2. Kovo nás v první půli nepustilo takřka k ničemu a diktovalo tempo. Světlejší okamžiky tu a tam předvedl J. Gřešíček v bráně, bohužel sám se pasoval do role nešťastníka, když si jednoduchý míč z autového vhazování srazil sám do branky - 0:3.

   Druhá půle byla z naší strany o poznání lepší, leč opět a zas nás srážely vlastní chyby. Hosté přidali čtvrtou branku z kopačky J. Krejčího. Snahou aspoň něco s nepříjemným vývojem zápasu udělat hýřil nejvíce J. Hladík, ale ani on neměl v koncovce potřebné štestí. Protrhnout naši střeleckou mizérii se podařilo paradoxně až golmanovi. Jindra Gřešíček šel s rozehrávkou až na kraj rizika a po prokličkování dvou soupeřů poslal přesnou střelu do sítě - 1:4. Následně se ocitli ve velkých šancích J. Hladík a M. Zdráhal, ale skore se měnilo na druhé straně. Bohužel opět po naší laxní chybě, kdy se přímo z rohového kopu trefil J. Krejčí - 1:5. To už bylo o vítězi jednoznačně rozhodnuto. Kovo posléze přidalo další dva góly a vedlo již 1:7. Fotbalovou lahůdku ovšem v závěru připravil Jan Hladík, jehož krásné individuální akci zatleskal nejeden fajnšmekr a alespoň částečně zmírnil další mezickou prohru gólem na 2:7.

  Favorit si tedy zcela zaslouženě odváží z Mezic body a dál vévodí 1. lize. Pozitiv na naší straně není mnoho, ale díky druhému poločasu nebyl dnešní celkový dojem zas až tak špatný. Pochvalu zaslouží dnes bezchybný hlavní arbirt p. Ženožička, jehož umění přijel okouknout i jeho pražský kamarád.  Čeká nás poslední zápas jarní části sezony a čeká nás opět velký soupeř. Tentokrát druhý mančaft ligy, SK Véska. 

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček             - 1:4

                                  Hladík (Divjak)  - 2:7

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Zdráhal(C), Škrabal, Červínek, Mrtýnek J., Hladík, Listopad, Divjak

 

HRÁČ ZÁPASU : HLADÍK JAN