SOKOL MEZICE - INTER ŠTERNBERK

19.09.2021 12:01

17. kolo (19. 9. 2021)

Sokol Mezice - Inter Šternberk   4 : 6 (0 : 0)

 Po třech týdnech, kdy Mezice díky kontumovaným zápasům přišly o herní praxi, jsme opět zasáhli do bojů v 1. lize. Soupeřem nám byl tým z chvostu tabulky, Inter Šternberk. Ten dorazil do Mezic v plné sestavě a touhou vydolavat zde nějaký bodík, jenž by mu pomohl odpoutat se od posledního sestupového místa, které momentálně patří olomoucké Pergole. Mezice musely na tento zápas tak trochu improvizovat se sestavou  a vzhledem k absencím velké části hráčů základní sestavy ( Přidal, Látal, Červínek, Zdráhal, Grulich, Listopad) jsme museli povolat naše elitní zálohy (Herold, Mrtýnek, Gnipová). Na pozici registrovaného hráče dostal šanci Vojta Mrtýnek, jehož schopnosti přijel sondovat i šéftrenér superligového výběru Olomouce.

  Dnešní zápas nabídl dva diametrálně rozdílné poločasy. Ten první se nesl v duchu spousty zahozených střel, které postrádaly buď přesnost nebo jim svojí bravurností do sítě zabraňovali gólmani na obou stranách. To se také zákonitě podepsalo na bezbrankovém poločasovém stavu.

  Ani na začátku druhého dějství nic nenasvědčovalo tomu, že by měly přijít brankové hody. Ještě ve 40. minutě při skore 0:0 se zdálo, že patovou situaci by mohl rozhodnou jediný gól. V naší bráně opět předváděl výtečné kousky Jindra "Páv" Gřešíček a byl to nečekaně on sám, kdo odšpuntoval závěrečnou gólovou přestřelku. V již zmiňované 40. minutě lapil balon, předhodil si jej do běhu, z půlky hřiště vystřelil a otevřel skore utkání - 1:0. Za čtyři minuty bylo ještě veseleji - golman Interu chtěl napodobit svého mezického kolegu, ale provedení jeho výpadu bylo tak prachbídné, že se k míči dostal dnešní kapitán, toho času fotbalista v penzi, Milan Herold a předvedl, že trefit prázdnou bránu není až tak složité - 2:0. Ač se v ten moment zdálo, že se zápas zlomil, nebylo tomu tak a na mezickém hřišti se strhla gólová lavina. Hned po deseti sekundách po rozehrání se vrátil Inter krásnou střelou do hry a kontaktní gól na 2:1 vlil šternberským ten správný dopink do žil. Rázem vše co jim do té doby nešlo, se proměnilo v jednoduchost a Mezice tvrdě pykaly. Běžela 50. minuta a sled událostí nabral takové tempo, že hosté již vedli 2:4! Jiskérku naděje ještě vykřesal svou první trefou v mezickém dresu Vojta Mrtýnek - 3:4, ale opět téměř okamžitě kontroval Inter na 3:5. A znovu Vojta Mrtýnek v 56. minutě dal Mezicím naději gólem na 4:5. Bláznivý závěr si však již hosté pohlídali a definitivu vítězství zpečetili šestým zásahem v poslední minutě.

  Byl to zvláštní zápas hned z několika pohledů. Inter Šternberk potvrdil, že má kvalitní mužstvo a rozhodně by to neměl být on na koho zbyde sestupový "černý Petr". Naše hra byla tak trochu rozpačitá, ale vzhledem k poskládání sestavy "last minute" byla cítit bojovnost a tři čtvrtiny utkání byl ve hře dobrý výsledek. Každý kdo byl na hřišti se snažil odevzdat to nejlepší a pánská část týmu určitě promine, ale srdnatost a verva s jakou hraje naše bojovnice zaslouží velkou poklonu před ostatními. Sokol Mezice tedy zůstává v tabulce na 8. místě a již ve středu na nás čeká další souboj. Aby nedošlo k nejasnostem - utkání s FC Skunk se hraje u nás v Mezicích a výkop je posunut již na 17.30.

Góly (nahrávky) : Gřešíček                       - 1:0

                              Herold                          - 2:0

                              Mrtýnek V. (Gřešíček) - 3:4

                              Mrtýnek V.                   - 4:5

 

Sestava : Gřešíček - Malý, Hudeček, Herold (C), Mrtýnek J., Mrtýnek V., Škrabal, Gnipová

 

Událost : První soutěžní gól Vojtěcha Mrtýnka za Sokol Mezice !

 

HRÁČ ZÁPASU : HEROLD MILAN