SOKOL MEZICE - FK BOHUSLAVICE A

07.05.2023 13:57

5. kolo (7. 5. 2023)

Sokol Mezice - FK Bohuslavice A   2 : 1 (1 : 1)

  V 5. kole (6. hraném) zavítal do Mezic ambiciozní tým z Bohuslavic. Ačkoliv se jednalo o souboj aktuálně až šestého mužstva tabulky s pátým, šlo jednoznačně o šlágr kola 3. ligy. S hostujícím mužstvem dorazil i početný managment a i tato podpora dokresluje, že Malý fotbal v Bohuslavicích je na vzestupu a navíc má tento třetiligový mančaft v zádech ještě svůj B-tým. Kvalita kádru našeho dnešního soupeře by mohla směle konkurovat i mužstvům z 1. ligy a tak nás nečekalo vůbec nic lehkého. I když se naše sestava musela vypořádat s několika absencemi, měli jsme k dispozici opět duo H+P a to je vždy zárukou větší herní sebejistoty.

  Zápas měl od úvodu dynamické tempo a z počátku to byli hosté kdo byl víc svěžejší a předváděl líbivé kombinace. V 6. minutě jim vyšel krásný ťukec na jeden dotek a po gólu Růžičky šli do vedení - 0:1. Naši hru postupně rozhýbala dvojice Hladík - Přikryl a přicházeli i šance. Tu největší měl právě Jan Hladík, ale tváři v tvář brankáři Havlíčkovi neuspěl. V aktivitě ovšem nepolevovali ani hráči v červených dresech a zápas měl parádní náboj. Ve 26. minutě převzal na polovině hřiště míč Filip Přikryl, rychlou zasekávačkou se zbavil dvou obránců a jeho prudká střela skončila v bráně - 1:1. Hosté zareagovali téměř okamžitě, ale rána jejich špílmachra Martina Neorala skončila pouze na tyči.

  Pokud první poločas viděli diváci vysoké tempo hry, druhé dějství se toto tempo ještě zdvojnásobilo. S tím přicházeli zákonitě i gólové šance na obou stranách, ale brány střežili výteční golmani, náš Páv i Roman Havlíček předvedli několik bravurních zákroků a skore se stále neměnilo. Utkání mělo opravdu prvoligové parametry a hráči se předháněli v bojovnosti a urputnosti, vše ovšem v rámci fair-play. Zápas směřoval k zasloužené remíze, ovšem přišla situace z 58. minuty. Po souboji Filipa Přikryla s hostujícím útočníkem nechal sudí Říha pokračovat ve hře, náš hráč se zmocnil míče, lehce jej přiťukl nabíhajícímu Zdeňku Škrabalovi a jeho "životní" trefa zvedla diváky ze sedadel - 2:1. Krásný moment pro Mezice, hořký pro Bohuslavice. V závěrečné dvouminutovce jsme si již cenné vítězství zkušeně pohlídali, hosté po srdnatém výkonu odjíždějí bez bodu.

  Souboj "těžkých vah" vyzněl tedy nakonec lépe pro nás, ale upřímně, zápasu by spíš slušela remíza. Díky třem bodům z tohoto superduelu se Mezice posouvají na druhé místo tabulky a navíc navlékají čtvrtý vítězný korálek v řadě. Bohuslavičtí klesli na místo šesté, ale síla jejich kádru je i nadále řadí mezi kandidáty na postupové příčky. Dnešní konfrontace s tak silným protivníkem nám opět dokázala, že ani třetí liga není procházka růžovou zahradou a, i když bojoval celý kolektiv, je třeba vyzdvihnou trojici Gřešíček - Hladík - Přikryl, kteří dnes doslova "žrali" šotolinu. Na další zápas zajíždíme v pátek 12. 5. do Dlouhé Loučky a zde pro změnu využijem hráče, kteří si dnes nezahráli.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl  (Přidal)    - 1:1

                                   Škrabal  (Přikryl) - 2:1

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Herold, Hladík, Škrabal, Červínek(C), Mrtýnek J., Přikryl, Tököly

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP