SOKOL MEZICE - FC SKUNK

11.09.2022 13:33

15. kolo (11. 9. 2022)

Sokol Mezice - FC Skunk   0 : 3 (0 : 2)

  V 15. kole zavítal do Mezic šestý tým prvoligové tabulky FC Skunk. S tímto mužstvem máme poměrně vyrovnanou vzájemnou bilanci, leč pravdou je, že poslední zápasy nás Skunkové většinou porážejí. Náš tým je momentálně v těžké situaci co se týče stavu zraněných hráčů a tak do dnešního duelu nastupovali někteří s velkým sebezapřením. Naopak generačně mladší hosté byli v plné síle a tudíž byli i jednoznačnými favority tohoto duelu.

  Od samého úvodu nás Skunkové přišpendlili k naší bráně a i s podporou svého golmana zatápěli pod kotlem. Jen díky zákrokům Lukáše Mrtýnka jsme drželi nadějný stav. Jedna šikovně schovaná střela ale přesto skončila v naší síti a hosté šli do vedení - 0:1. Směrem dopředu to bylo z naší strany hodně slabé. Klíčový okamžik zápasu přišel ve 20. minutě, kdy náš mladý golman chytil míč metr před vápnem a sudímu Říhovi nezbývalo nic jiného než vytáhnout kartu červené barvy. Do brány šel tedy Jindra Gřešíček a my museli dohrávat poločas ve třech v poli. Skunkové využili tuto darovanou přesilovku jednou a do šaten se tedy šlo s, pro nás, poměrně milosrdným dvoubrankovým mankem.

  Ani ve druhé půli se obraz hry moc nezměnil. Nám navíc odpadali další polozranění hráči takže na nějaký vážnější odpor nebyly ani síly. Většinu času jsme jen bránili a to není moc příjemný pohled pro naše náročné fans. Hosté si navíc připsali ještě jeden kuriozní gól a to když dlouhý výhoz jejich golmana zapadl až do naší brány, bohužel s jemnou tečí našeho "Páva", takže regulerní branka - 0:3. Ve zbytku utkání Skunkové evidentně polevili a my se dostali i do pár šancí, ale nebylo to nic, co by mělo otřást suveréní výhrou hostujícího mančaftu.

  S výhledem těžkého období, kdy vinou zranění nemůže hrát až sedum hráčů, jsme nuceni posílit kádr a zároveň povolat do zbraně naše aktivní zálohy. Zdárným příkladem této pomoci je veterán Milan Herold. V situaci kdy je klub v nesnázích vždy odhodlaně vypomůže a právem mu patří velká poklona. Na druhé straně jsou však i tací, kteří jakoby na oko chtějí pomoci, ale jejich pomoc začíná a končí focením se  na sociálních sítích. Tak či tak, popřejme dnešnímu soupeři k hladkému vítězství a ať drží tu správnou partu jakou FC Skunk opravdu je. Nás již ve čtvrtek čeká další těžký soupeř z TOP 6, mužstvo s kterým máme letité družební vztahy, Galatasaray.

 

Branky (nahrávky) : ---

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Malý, Hudeček, Listopad, Červínek (C), Gřešíček, Herold

 

HRÁČ ZÁPASU :