FC SKUNK - SOKOL MEZICE

22.09.2021 21:23

18. kolo (22. 9. 2021)

FC Skunk - Sokol Mezice   2 : 2 (0 : 1)

  V 18. kole nás čekal zápas proti aktuálně pátému celku 1. ligy, FC Skunk. Jelikož se první vzájemný zápas této dlouhé sezony neodehrál dle reglementu hostitelství v Mezicích, nýbrž na domácí půdě Skunků ve Slavoníně, v dnešní odvetě se pořadatelství prohodilo. Precizně připravené šotolinové kolbiště, účast superligového rozhodčího a kvalitní soupeř byly zárukou, že by se místní fanoušci mohli dočkat zajímavé podívané.

  Skunkové se, i přes absenci své brankařské opory M. Dědocha, od prvních minut do nás náležitě zakousli, ale my jsme jejich ostrý nástup do utkání přečkali hlavně díky jistým zákrokům Lukáše Mrtýnka, který dnes dostal šanci v bráně před mágem předchozích zápasů J. Gřešíčkem. Naše složení přišlo brzy vinou zranění o kapitána D. Červínka a tak na odpor proti fyzicky i fotbalově kvalitním Skunkům stálo šest statečných v poli. Naší nadstadartní devízou byl pro změnu hbitý mladic v bráně. Když mírně polevilo obléhání našeho obranného pásma, přišlo i pár pološancí na druhé straně. Vyústěním těchto nesmělých pokusů byl rohový kop ve 23. minutě. Signál známý z mezických treninků přinesl své ovoce a přesná rozehrávka M. Přidala našla v náběhu střílejícího Jindru Gřešíčka a Mezice šly do vedení - 1:0. To byla studená sprcha pro, do té doby, herně lepší hráče v zelenobílých dresech a na toto otevření gólového účtu již nedokázali do konce poločasu najít odpověď.

  Ve druhé půli začali Skunkové dotahovat pomyslné závity ještě víc, ale zákroky které předváděl Lukáš Mrtýnek je místy přiváděly do němého úžasu. Přesto si míč po tečované střele z kopačky Navrátila cestu za jeho záda našel a bylo srovnáno - 1:1. Udatná šestice bojující za čest mezických barev se však rvala jako lvi, které Skunkové ne a ne zkrotit. Vynikající týmový výkon byl korunován ve 47. minutě gólem Michala Přidala, jenž nachytal vyběhnuvšího brankaře Skunků střelou s nebývalou trajektorií a publikum bylo ve varu - 2:1. Do konce však zbývalo ještě hodně času a vedení jsme bohužel neudrželi. V 52. minutě potrestal naše špatné rozestavení při rohovém kopu M. Kelar a pohodlně srovnal na 2:2. Závěr přinesl pro diváka vzrušující podívanou, kdy se výsledek mohl překlopit na jednu či druhou stranu, ale golmani již žádnou další změnu skore nedovolili.

   Sportovně je třeba přiznat, že soupeř byl dnes lepší. Chtěl bodovat naplno a kombinační hra, kterou v Mezicích Skunkové předvedl zaslouží slova uznání od hráčů i od místních fans. Mezice však zdobí nezlomná houževnatost a bod z tohoto těžkého mače je pro nás odměnou za bojovný přístup všech co byli na hřišti. Nesmí se opomenout ani bezchybný výkon sudího Tomigy, který opět potvrdil svou extratřídu mezi rozhodčími. Následujícím soupeřem Sokola Mezice bude další mužstvo z popředí tabulky, momentálně třetí olomoucká Chelsea, v neděli 3.10.

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček (Přidal)     - 1:0

                                   Přidal (Hudeček)     - 2:1

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Malý, Hudeček, Červínek(C), Gřešíček, Škrabal, Grulich

 

HRÁČ ZÁPASU : MRTÝNEK LUKÁŠ