SOKOL MEZICE - FC LUBĚNICE

21.04.2024 17:30

3. kolo (21. 4. 2024)

Sokol Mezice - FC Luběnice   7 : 4 (2 : 0) 

  Až ve třetím zápase nového ročníku se Sokol Mezice představil na domácí půdě. Po dvou venkovních zápasech, ze kterých jsme přivezli plný počet šesti bodů, se k nám přijel poměřit další stoprocentní tým, mužstvo FC Luběnice. S tímto mančaftem jsme se v historii potkali pouze v jediné sezoně 2014/2015 a ze dvou duelů vyšli pokaždé jako vítězové luběničtí. Měli jsme jim tedy co vracet a také jsme chtěli pokračovat v naší unikátní sérii neporazitelnosti. Malinko jsme na tento zápas opět protočili sestavu a poprvé v sezoně šel na plac legendární mezický kanonýr Jirka Mrtýnek.

  Začátek utkání jakoby korespondoval s ospalým nedělním ránem a soupeři se pozvolna oťukávali a čekalo se na chybu toho druhého. První zaváhání přišlo v 8. minutě v luběnické obraně a bravurně jej využil Michal Tököly, jehož střelu stačil ještě dorazit dobíhající Jirka Mrtýnek a Mezice vedly 1:0. Tempo hry nebylo nikterak závratné a ani mnoho šancí nebylo k vidění. Z částečné letargie vysvobodila naše barvy souhra dvojice Filip Přikryl - Michal Přidal a byl z toho gól na vlas podobný tomu z minulého kola z Horky - 2:0. Dvoubrankové vedení nás uklidnilo, nicméně Luběnice začaly vystrkovat drábky. Činit se musel náš Páv a jen díky němu jsme šli do kabin s čistým štítem.

  Ve druhém dějství bylo o poznání živěji a skore se co chvíli měnilo. Ve 33. minutě si smolně srazil míč po odrazu od tyče Lukáš Grulich a hosté byli v kontaktu - 2:1. Na to téměř okamžitě reagoval svým projektilem Zdena Škrabal a zase jsme měli o dvě branky navrch - 3:1. Poté vytáhl ze svého repertoáru "kulišáren" další kousek Lukáš Grulich a gólem přes půl hřiště zaskočil hostujícího brankaře - 4:1. Ve 46. minutě zvýšil svým druhým gólem Jirka Mrtýnek na 5:1. Na snižující branku nejlepšího hráče Luběnic Körnera jsme opět odpověděli po minutě dorážkou Zdenka Škrabala - 6:2. Hosté však trestali naši nedůslednost v obraně a zbytečně jsme znovu inkasovali - 6:3. Sedmý banán do luběnické sítě poslal Standa Hudeček - 7:3. Závěrečné slovo měli hosté a gólem na 7:4 uzavřeli poněkud divoký druhý poločas.

  Dnes jsme sice nezopakovali perfektní výkony z Bohuslavic a Horky, přesto opět bereme 3 body. Ve hře bylo jak spoustu nepřesností tak i světlých momentů, ale namlsaný mezický divák čekal trochu víc. Sokol Mezice zůstává mezi triem týmů, které doposud neztratily ani bod a z tohoto hlediska můžeme hodnotit vstup do sezony jako výborný! Stále přitom natahujem šňůru zápasů, kdy Mezice nepoznaly již celý kalendářní rok svého přemožitele. Čtvrtý zápas sezony nás čeká ve čtvrtek 25. dubna v Ratajích.

 

Branky (nahrávky) : Mrtýnek J. (Tökoly)   - 1:0

                                   Přidal         (Přikryl)    - 2:0

                                   Škrabal    (Hudeček)   - 3:1

                                   Grulich     (Hudeček)   - 4:1

                                   Mrtýnek J.  (Tököly)   - 5:1

                                   Škrabal       (Přikryl)    - 6:2

                                   Hudeček   (Mrtýnek)    - 7:3

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Malý, Grulich, Mrtýnek J., Přikryl (C), Tököly, Škrabal

 

Událost : První výhra nad Luběnicemi v historii.

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKRABAL ZDENĚK