SOKOL MEZICE - FC LEVOTIL

25.09.2022 13:55

17. kolo (25. 9. 2022)

Sokol Mezice - FC Levotil   3 : 3 (3 : 1)

  Po deseti dnech, kdy v Mezicích vlály černé prapory (nejednalo se o pietu za královnu britského impéria), se sedmnáctigólovým přídělem zlynčovaný mezický klub vrhl opět do prvoligového kolotoče. Los 17. kola nám postavil do cesty tradičního soupeře, který avšak oproti nám zažívá v letošní sezoně zcela nebývalé bodové žně, FC Levotil. Rozpoložení obou mužstev je diametrálně odlišné než tomu bývalo v uplynulých sezonách a tak u dna tabulky krčící se Sokol Mezice jen závistivě a zároveň s uznáním vzhlíží k parádní jízdě Levotilu v letošním ročníku. Jakékoliv rozdíly se ale mohou mazat, jedná-li se o utkání s puncem "derby"! Síla soupisek obou týmů nebyla pro dnešní duel plnohodnotná a tak scénář utkání mohl přinést cokoli.

  Opatrný úvod z obou stran vystřídal klasický tuhý boj jaký k těmto zápasům patří. Hosté postrádali golmana a tak v prvních minutách alternoval v bráně M. Fidler. Toho jsme využili v 8. minutě, kdy nepřesnou rozehrávku vystihl Standa Hudeček a z dálky trefil opuštěnou bránu - 1:0. Levotil přidal na důrazu a odměnou mu bylo rychlé vyrovnání, kdy P. Bubla naservíroval nahrávku J. Kasalovi a ten s přehledem zavěsil - 1:1. Poté hosté protočili post golmana a rukavice si natáhl J. Kohout. Za krátko však lovil míč ze sítě i on, to když jej prostřelil zkušený mazák Milan Herold - 2:1. Mezicím šlo najednou vše jako po másle a krátce před přestávkou potěšil místní fans David Červínek třetím zásahem - 3:1.

  Na druhý poločas dorazil litovelským jejich špílmach Honza Fišara a vývoj zápasu nabral zcela jiný směr. Nechybělo však mnoho a kdyby střelu Milana Herolda nezastavila tyč mohl být třígolový náskok pro Levotil již tvrdým oříškem. Nestalo se však a hosté nás začali tlačit. Někdy se štěstím, někdy díky L. Mrtýnkovi v bráně jsme stále drželi nadějné vedení. Ve 45. minutě se ale podařilo T. Kohoutovi snížit na 3:2 a Levotil byl na koni. Každá jejich akce zaváněla gólem a ten také zákonitě přišel. Chybu v naší obraně potrestal svojí druhou brankou J. Kasal a bylo srovnáno 3:3. V závěru už byl Levotil jednoznačně lepší, ale vítězný gól se mu už dát nepodařilo.

  Z celkového pohledu zasloužená remíza a s dělbou bodů jsou spokojeny oba tábory. Ani diváci neodcházeli zklamáni, k vidění byl zajímavý fotbal. S bravurou zvládl tento derby zápas také sudí Ženožička. Sokol Mezice zůstává v tabulce na předposledním místě, kdežto náš regionální rival se slunní na výtečné třetí příčce. Souboje Mezic a Levotilu bývaly v posledních letech brány jako zápasy o neoficiálního "Krále Litovelska", jelikož právě tato dvě mužstva byla jedinými zástupci našeho mikroregionu v nejvyšší soutěži. V kontextu s děním v uplynulých týdnech je velmi pravděpodobné, že šlo o poslední vzájemné měření sil na prvoligové úrovni. Přejme tedy tomuto soupeři ať se jim podaří vyšperkovat skvěle rozehranou sezonu případným umístěním na stupních vítězů :) Nás čeká v dalším kole výlet do malebné obce Pohořany, kde vyzveme v neděli 2. 10. místní Metu.

 

Branky (nahrávky) : Hudeček               - 1:0

                                  Herold (Gřešíček) - 2:1

                                  Červínek (Malý)   - 3:1

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Malý, Hudeček, Grulich, Červínek(C), Škrabal, Herold, Gřešíček

 

HRÁČ ZÁPASU : HEROLD MILAN