Olpran Olomouc - Sokol Mezice

29.04.2017 06:47

18. kolo (28. 4. 2017)

Olpran - Sokol Mezice   3 : 7 (2 : 4)

  V 18. kole jsme zajížděli na Nové Sady, kde nám byl soupeřem aktuálně pátý tým tabulky olomoucký Olpran. S tímto soupeřem jsme se naposled střetly ještě v rámci 1. ligy v sezoně 2008 - 2009, poněvadž k podzimnímu duelu tohoto ročníku tento soupeř nedorazil. Do naší sestavy se po odpykání disciplinárního trestu vrátil Z. Škrabal, naopak chyběli J. Mrtýnek a J. Látal.

   Za nepřestávajícího deště jsme do utkání vstoupili impozantně. Hned v první minutě otevřel gólový účet Jindra Gřešíček - 0:1. Neuběhly ani dvě minuty a další zásah připravila dvojice Z. Škrabal - Milan Zdráhal a druhý jmenovaný se nemýlil - 0:2. Domácí se ovšem z úvodní sprchy rychle oklepali a do desáté minuty bylo srovnáno - 2:2. Po tomto divokém vstupu nás soupeř na krátko zatlačil, Mezice však v těchto chvílích podržel skvělými zákroky Jirka Škurek. Dal tak de facto základ úspěchu, jelikož v dalším průběhu již hosté dominovali. Rozdílovou trefu připravil J. Hladík pro Milana Herolda a bylo to 2:3. Pojistku dal chvíli před půlí svojí druhou brankou Jindra Gřešíček - 2:4. Tento stav byl také poločasový.

   Olpran vlétl do druhé půle s cílem dát co nejrychleji kontaktní branku, skvěle fungující obrana Mezic v čele s jistým gólmanem J. Škurkem, však korekci skore nepřipustila. Naopak, v rozmezí od 40. do 45. minuty zasadil domácím další dvě rány dnešní jubilant David Červínek a rozdíl byl již čtyřgólový - 2:6. Pět minut před koncem se přece jen podařilo Olpranu po hezké kombinaci snížit na 3:6. V pohodě hrající tým Mezic to však nijak nevykolejilo a hned v zápětí napsal nechytatelnou bombou tečku za gólovým účtem tohoto zápasu Standa Hudeček - 3:7.

   Vynikající týmový výkon byl po zásluze odměněn dalším, již pátým jarním vítězstvím. Ani kvalitní mužstvo Olpranu tedy nenašlo recept na chytrou a poctivou hru mezických chasníků. Sokol Mezice si tedy upevňuje druhou příčku a spolu s lídrem 2. ligy Kovo dřevem zůstává jako jediný tým na jaře bez ztráty bodu. I na tento zápas v nevlídném počasí nás přijela podpořit skupinka "fans" a i jejich podpora je nedílnou součástí našich úspěchů.

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček  (Hudeček)     - 0:1

                                   Zdráhal   (Škrabal)       - 0:2

                                   Herold      (Hladík)        - 2:3

                                   Gřešíček                        - 2:4

                                   Červínek  (Hudeček)     - 2:5

                                   Červínek   (Zdráhal)      - 2:6

                                   Hudeček     (Přidal)        - 3:7

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Hladík, Červínek, Škrabal

 

Událost : David Červínek jako čtvrtý hráč historie Sokola Mezice odehrál zápas č. 400!

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKUREK JIŘÍ