META POHOŘANY - SOKOL MEZICE

05.10.2022 09:21

18. kolo (2. 10. 2022)

Meta Pohořany - Sokol Mezice   3 : 3 (2 : 1)

  K zápasu 18. kola zajížděl Sokol Mezice do Pohořan, kde ještě donedávna měli, stejně jako u nás, šotolinové hřiště. Na novém povrchu s umělou trávou zde hrává své zápasy už jen jeden ze dvou místních prvoligových klubů, Meta. Ta je v nejvyšší soutěži jakýmsi "otloukánkem" a plní v podstatě roli mužstva "do počtu". V dosavadním průběhu letošní sezony uhrála jediný bod a to v jarním zápase v Mezicích. Jeli jsme proto odčinit tuto ztrátu a v odvetě bodovat naplno. Opět jsme ale nebyli v plné síle, ale i přes mnoho omluvenek byla role favorita utkání na naší straně. Svoji premiéru v mezickém dresu měl Michal Tököly, který k nám přestoupil z konkurenčních United Players. Tímto bychom chtěli klubu z Hněvotína poděkovat za vstřícné a rychlé jednání.

   Jak již bylo zmíněno, byli jsme jasnými favority a proto jsme od začátku diktovali tempo hry. K uklidnění bylo potřeba dát co nejdřív gól a to se také povedlo. Hned ve 3. minutě přišla krásná kombinace po ose Červínek - Gřešíček - Zdena Škrabal a posledně jmenovaný poslal Mezice do vedení - 0:1. S rozvahou jsme pokračovali v naší hře, která byla podporována rozehrou Lukáše Mrtýnka a zajímavých akcí jen přibývalo. Jediným problémem začala být koncovka. Domácí de facto jen bránili a naše šance končily buď zablokovanou střelou nebo v náručí golmana Mety P. Lišky. Hrálo se v podstatě jen na polovině pohořanských a ne a ne přidat kýžený druhý gól. Proto vyzněla situace ze 20. minuty jako blesk z čistého nebe. Vůbec první výpad domácích, podklouznutí našeho obránce a brejk zakončený podél našeho strážce brány - 1:1. Tento moment nás zcela vykolejil a to co přišlo o další tři minuty nás srazilo ještě víc. V pokračujícím tlaku Mezic se z nouze odkopnutý míč jednoho z hráčů Mety sklouzává Lukáši Mrtýnkovi mezi rukavicemi a zapadá za brankovou čáru - 2:1. Pohořanské publikum se dostává do varu a cítí naši narůstající nejistotu.

  Jednoznačně vypadající zápas se pro nás začíná komplikovat, ale neskládáme zbraně. Od začátku druhé půle doslova mačkáme Metu a její torzo hráčů s námahou odolává mezickému tlaku. Částečné vysvobození přichází ve 38. minutě, kdy prudkou ranou vyrovnává Milan Herold - 2:2. A opět pokračuje místy až drtivý tlak Mezic, kdy domácí již pletou nohama, ale my stále nemůžeme dotlačit balon tam kam bychom potřebovali. Velkou překážkou je pro nás především golman Petr Liška, jenž předvádí neskutečné zákroky a drží naděje domácích. Stačí jen dostat jakýmkoliv způsobem míč do brány, ale vše je proti nám. Ba co víc! V 52. minutě přichází kiks M. Herolda a útočník Mety běží sám na našeho brankaře. V tváří v tvář jej prostřeluje a pohořanské publikum je v euforii - 3:2! Závěr už je hodně hektický, domácí padají do střel, zvoní břevno, golman Liška čaruje. Hraje se již jen ve čtverci kolem vápna Mety a gólová odměna nepřichází. Tři minuty před koncem nám konečně přeje štěstí a opět Milan Herold se trefuje pumelicí přesně do šibenice - 3:3

  Neuvěřitelná groteska v našem podání proti nejslabšímu celku ligy. Meta Pohořany získává druhý historický bod a opět proti Mezicím. Beznadějně poslední mužstvo však zaslouží také pochvalu za to, že i když je jasným outsiderem bojuje dál a nesnižuje se ke kontumovaným zápasům i když její kádr je hodně oslaben. Sokol Mezice díky skore přeskakuje dva týmy před sebou, ale to je asi tak jediné pozitivum těchto dní. Poděkování patří hrstce věrných, která nás do Pohořan přijela podpořit. V dalším kole přivítáme v neděli 9. 10. United Players.

 

Branky (nahrávky) : Škrabal (Gřešíček)    - 0:1

                                   Herold (Škrabal)       - 2:2

                                   Herold (Červínek)     - 3:3

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Herold, Gřešíček, Červínek(C), Tököly, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : MRTÝNEK LUKÁŠ