KOVO DŘEVO - SOKOL MEZICE

17.11.2022 06:55

25. kolo (16. 11. 2022)

Kovo Dřevo - Sokol Mezice   8 : 1 (4 : 1)

Kryl 3, Pazdera 2, Strouhal 2, Punčochář - Červínek

  Na poslední venkovní zápas této sezony zajížděl Sokol Mezice do Hněvotína, kde nás čekal souboj s nejlepším týmem roku 2022 na Olomoucku, mužstvem Kovo Dřevo. Zároveň na nás připadla role prvních gratulantů, jelikož byl domácímu týmu před utkáním předáván pohár pro vítěze 1. ligy MFO. Zažili jsme si tak malé deja vu, protože přesně před rokem jsme tleskali celku Kafki Přerov, mistrovi loňského ročníku. Zde jen malá jízlivá poznámka ...čistě hypoteticky, pokud by se podobný úspěch povedl klubu z Mezic, pravděpodobně by u takové slavnostní chvíle byla celá dědina ...Hněvotín bohužel malým fotbalem až tak nežije a tak se na tuto sváteční ceremonii přišli podívat tři lidé :(

  Po zdvořilostních záležitostech pískl sudí Dolanský do píšťalky a zápas začal. Od úvodu bylo jasné, kdo bude diktovat tempo a Kovo nám v podstatě nepůjčilo míč. My jsme však dodržovali defenzivní taktiku a z nenadání nám vyšla první brejková akce. Únik Zdenka Škrabala zužitkoval nabíhající David Červínek a Mezice vedly - 0:1. Celých patnáct minut jsme odolávali tlaku domácích a to především zákrokům Jindry Gřešíčka, který opět potvrdil, že je pro tým nepostradatelný. Po čtvrt hodině jej překonal V. Pazdera a jelikož naší "poslepované" sestavě rychle docházely síly začal kolotoč, kterému jsme jednoduše nestačili. Ofenzíva Kovo Dřeva byla řízená triem Krejčí - Kryl - Pazdera a skore postupně narůstalo. Poločasový stav byl 4:1 a to jen díky skvělému výkonu našeho golmana.

  Druhá půle byla z naší strany odmakaná na maximum, každý kdo byl na hřišti vydal poslední zbytky sil a pyrrhovým vítězstvím bylo neodejít s dvoucifernou prohrou. S respektem ke každému kdo bojoval dnes v bílém dresu to byl však zápas Kovo Dřevo - Gřešíček. Nemít v bráně takového kouzelníka, zcela jistě bychom si odváželi daleko větší příděl než bylo konečných 8:1.

  Jak před zápasem prohlásil při předávání poháru předseda MF Olomouc p. Táborský "zcela zaslouženě" je vítězem sezony 2022 mužstvo Kovo Dřevo. Soubor skvělých hráčů, oplývající hbitostí, rychlostí, technickým vybavením a fotbalovým myšlením byl letos prostě nejlepší! Hráči Sokola Mezice byli v dnešním utkání spíše sparingpartnery, i přesto jsme to nevzdali a bojovali za vlastní čest. Poděkování zaslouží úplně všichni, kteří byli na place. Na pozápasovou tiskovku U Gajů poté dorazila zpráva, že v souběžně hraném utkání mezi Interem Šternberk a Chelsea zvítězili "modří" (2:5), což znamená, že Sokol Mezice se kolo před koncem soutěže oficiálně zachránil v 1. lize. A to byl také skromný cíl našeho klubu. To, že se v Mezicích příští rok již nejvyšší soutěž hrát nebude se rozhodlo již dávno. Ale odejít se má se ctí a hlavou nahoře ...a to se povedlo. Rozloučením jak s touto sezonou, tak i s první ligou bude zápas proti SK Véska. Pozor, je zde změna termínu ...hraje se již tuto neděli 20. 11.!

 

Branka (nahrávka) : Červínek (Škrabal)  - 0:1

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Listopad, Grulich, Červínek(C), Mrtýnek J., Škrabal, Tököly

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH