INTER ŠTERNBERK - SOKOL MEZICE

01.09.2022 23:08

14. kolo (1. 9. 2022)

Inter Šternberk - Sokol Mezice   7 : 7 (4 : 1)

  Do odvetné části sezony vstupovaly Mezice soubojem proti přímému konkurentovi v boji o záchranu v 1. lize, šternberskému Interu. Již v polovině soutěže je nad slunce jasné, že o sestup bude soupeřit kvarteto Mezice, Chelsea, Inter a Meta. Důležitost úvodního duelu tedy byla zjevně dána. Ani jeden z týmů nechtěl nic ponechat náhodě a obě mužstva vytáhla svoje trumfy. Inter vyrukoval v plné zbroji, když měl soupisku plnou. V našich řadách se opět objevil borec, jenž ani ne 24 hodin předtím běhal po prvoligovém trávníku na trochu jiné úrovni, Jan Hladík a druhým registrovaným mělo být jeho fotbalové dvojče, Filip Přikryl. Neskutečná anabáze v době výkopu však trochu zahrála v náš neprospěch.

   Šternberští na nás v úvodu doslova vlétli a dokonale využili našeho špatného počátečního rozpoložení. Výsledkem byl stav 3:0 po první čtvrthodině, ve které Inter jednoznačně dominoval. Pak konečně přišel pro nás ten správný impuls v podobě nástupu do hry hráče č. 8. První dva doteky mezi dvojicí Hladík - Přikryl a balon se třepetal za zády golmana Maliny - 3:1. Vypadalo to, že se mezický stroj rozbíhá, leč několik promarněných šancí nás srazilo zase zpátky na zem. Ba co hůř, domácí se opět dokázali čtvrtou brankou dostat na koně! Poločasový stav 4:1 byl tedy nelichotivý, ale poraženecká nálada v našem táboře rozhodně nepanovala.

  Jenže ...ani úvod druhé půle jsme nezachytili a pátý gól v naší síti byl již náznakem ostudy. Opět ale díky spolupráci H+P jsme skorovali na 5:2. Už už jsme se nadechovali, když přišla krásná nechytalelná bomba a domácí vedli 6:2. Patnáct minut před koncem to vypadalo na totální mezický zmar, pak ovšem začalo něco bláznivého. Filip Přikryl kompletuje svůj hattrick a lišáckou patičkou dává na 6:3. Chvíli na to se role nahravač - střelec vymění a Honza Hladík snižuje na 6:4. A stíhací jízda pokračuje ...Hladík vybízí Standu Hudečka a osum minut před koncem je to již jen 6:5. Náš tlak je obrovský a další Přikrylovu přihrávku zúročuje veterán Milan Herold a je srovnáno - 6:6. Inter je v šoku ze ztraceného náskoku, ale to není vše. V 58. minutě nahrává Červínek zabíhajícímu Janu Hladíkovi a Mezice jdou do vedení - 6:7! Báječný obrat! Ale ještě není konec! Poslední vteřiny, poslední zoufalý nákop Interu a trochu sporný hvizd rozhodčího nabízí domácím možnost trestného kopu dva metry za vápnem. Čas vypršel! Poslední střela a...bohužel gól v naší síti - 7:7. Sudí píská konec utkání.

  Infarktový závěr krásného zápasu mohl mít sladkou třešničku na dortu, ale uznejme, že bod si zasloužily oba týmy. Pro Inter Šternberk i Sokol Mezice může tento bod v konečném součtu znamenat záchranu v soutěži nebo také nemusí. Ať tak či tak, zahráli jsme si dobrý fotbal a pocit, že jsme se nevzdali ani za nepříznivého stavu nám dodává touhu bojovat i v dalších zápasech. Atypickým příkladem dění v našem klubu byl v tomto zápase nevšední příběh Filipa Přikryla, který si nejen za góly a přihrávky zaslouží jednoznačně titul "Hráč zápasu"!!!

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Hladík)     - 3:1

                                   Přikryl (Hladík)     - 5:2

                                   Přikryl                    - 6:3

                                   Hladík (Přikryl)     - 6:4

                                   Hudeček (Hladík)  - 6:5

                                   Herold   (Přikryl)   - 6:6

                                   Hladík (Červínek)  - 6:7

 

Sestava : Škurek - Přidal, Hudeček, Hladík, Červínek(C), Herold, Listopad, Přikryl

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP