Hlušovice - Sokol Mezice

10.05.2017 23:47

20. kolo (10. 5. 2017)

Hlušovice - Sokol Mezice    0 : 8 (0 : 3)

   Natáhnout devátý korálek na šňůru neporazitelnosti vyrazil Sokol Mezice i s doprovodem věrných fans k utkání 20. kola na olomoucké Nové Sady proti osmému týmu 2.ligy Hlušovicím. Kontrast mezi těmito mužstvu byl zjevný již při pohledu na soupisky. Ta domácí čítala pouhých pět hráčů, kdežto celek Mezic byl až na J. Hladíka v kompletním složení.

   Scénář zápasu byl od začátku v režii mezických borců a v podstatě se jen čekalo kdy se rozjede gólová smršť. Tu nastartoval až v 8. minutě po samostatné akci Jindra Gřešíček -0:1. Další úsek po první brance ovšem vyplnila doslova hitparáda neproměněných šancí z našich kopaček. Tu ukončila až situace z 20. minuty na jejímž konci byla gólová hlavička Zdeňka Škrabala - 0:2. Na malou chvíli po této brance se osmělili i Hlušovice, ale jediné dvě šance za celý poločas s klidem vychytal J. Škurek. Třetí branka v síti domácích skončila po precizně rozehraném rohu J. Látalem, který namazal Milanu Heroldovi a ten završil poločasový účet na 0:3.

   Druhá půle přinesla o něco kvalitnější hru ze strany Mezic a to hlavně proto, že vyčerpaným domácím docházely síly na jakýkoliv odpor. To se také začalo odrážet na stále se zvyšujícím brankovém rozdílu. Za již jasného stavu 0:6 došlo k naprosto nepochopitelnému zkratu domácího útočníka, kterému se zřejmě zatemnila mysl a likvidačním faulem na M. Přidala si vykoledoval červenou kartu, čímž ještě více oslabil domácí squadru. Mezice přidali posléze ještě další dva góly a když J. Škurek při závěrečných dvou výpadech hlušovických opět exceloval, znělo konečné resumé - 0:8!

   Další vítězství, tentokráte s nulou, bylo z kategorie jednoduchých. Hlušovice jsme v součtu obou zápasů porazili 15:1 a můžeme konstatovat, že slabší soupeř v naší skupině není. Sokol Mezice tedy stále zůstává na druhé příčce, zato náš dnešní soupeř je v pásmu mužstev ohrožených sestupem.

 

Branky (nahrávky) : Gřešíček                   - 0:1

                                   Škrabal (Červínek)  - 0:2

                                   Herold      (Látal)      - 0:3

                                   Červínek (Škrabal)   - 0:4

                                   Gřešíček                    - 0:5

                                   Škrabal     (Látal)      - 0:6

                                   Herold    (Hudeček)   - 0:7

                                   vlastní    (Hudeček)    - 0:8

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Látal, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Červínek, Škrabal

 

UDÁLOST : Čtvrté čisté konto Jiřího Škurka v dresu Sokola Mezice.

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH