FK BOHUSLAVICE A - SOKOL MEZICE

05.04.2024 05:39

1. kolo (4. 4. 2024)

FK Bohuslavice A - Sokol Mezice   1 : 3 (1 : 0)

  Po dlouhé zimní přestávce se opět rozběhla další sezona Malého fotbalu na Olomoucku. Pro Sokol Mezice se jedná o sezonu s pořadovým číslem 29. v soutěžích MFO, letos s nálepkou 2. ligy. Konkurence v naší skupině je extrémně kvalitní a složení jednotlivých mužstev slibuje atraktivní a těžké souboje. Hned na úvod nám los přiřkl soupeře, se kterým jsme shodou okolností bojovali i v loňském ročníku a který s námi také postupoval o jeden level výš, FK Bohuslavice A. Klub z Konicka zažívá doslova malofotbalový boom, čehož dokladem je fakt, že na tuto sezonu poskládal hned tři mančafty a k tomu je zde navíc rozvíjena také mládež. Poctivý a zodpovědný přístup místních dokresluje krásné zázemí, které zcela jistě nemají ani týmy 1. ligy MFO! Mezice však nepřijely do Bohuslavic obdivovat krásy zdejšího areálu, ale zabojovat o první body v novém ročníku. Síle soupeře jsme také přizpůsobili naši sestavu a nastoupili v nejsilnějším možném složení.

  Doslova hororový byl však náš vstup do utkání! První minuta, první střela a domácí nás polili doslova horkým čajem a Páv v naší bráně musel lovit míč ze sítě - 1:0. Najednou jsme si připadali jako v Priessnicových lázních, jelikož po horké sprše přišel studený déšť, který nám komplikoval co nejrychlejší odpověď na vedení domácích. Nicméně jsme se postupně s nepřízní všech negativních faktorů vyrovnali a byly to Mezice, které získávaly mírnou převahu a měli víc ze hry. Patřičný drajv získávala naše ofenziva s aktivitou dvojice Kadlec - Přikryl, leč na přetavení v brankový úspěch to prozatím nestačilo. Pár výpadů podnikli i domácí, ale Gřeša byl opět naší jistotou a tak se zrodil hubený poločasový výsledek 1:0.

  Nepříjemný déšť ustal a jakoby pokropeni živou vodou vlétly do druhé půle mezičtí bojovníci. Ve 32. minutě našel průnikovou přihrávkou Standa Hudeček rozběhnutého Filipa Přikryla a náš nejlepší střelec minulé sezony se nemýlil - 1:1. Hned o minutu později jsme Bohuslávkám zasadili druhý direkt. Opět Standa Hudeček vhodil dlouhý aut a asi půl metru nad hlavami všech se vyšrouboval Honza Kadlec a prudkou hlavičkou poslal Mezice do vedení - 1:2. Role se rázem vyměnily a byly to domácí, kteří museli dotahovat manko. Hra dostala najednou tempo a maličko se začalo i přitvrzovat. Ošemetné situace u naší brány řešil spolehlivý Páv a v podstatě jsme ani nedali bohuslavickým možnost dostat se do větších šancí. Naopak jsem to byly my, kdo několikrát mohl přidat uklidňující gól, ale i domácí brankař předvedl několik bravurních zákroků. V 58. minutě se celá tajenka dnešního utkání vyřešila. Na precizně zahraný rohový kop Davida Červínka si na zadní tyči počkal Standa Hudeček a gólem na 1:3 korunoval svůj skvělý výkon!

  Z těžké bitvy s kvalitním soupeřem si vezeme 3 body a nutno podotknout, že zaslouženě. Ač jsme do zápasu vstoupili špatně, nezpanikařili jsme a zodpovědným kolektivním výkonem jsme překlopili vítězství na naši stranu. V Bohuslavicích se avšak bude těžko vyhrávat, jelikož kádr mají poskládaný z velmi dobrých hráčů a také travnaté hřiště je jejich výhodou. V součtu s loňskými dvěma výhrami se nám tedy i potřetí podařilo tohoto soka pokořit a dnešní výhry si velmi ceníme. Poděkování patří i našemu doprovodnému realizačnímu týmu ve složení Katka, Milan, Vojta, Milan, Ondra. I ke druhému zápasu sezony budeme zajíždět na venkovní hřiště, tentokrát do Horky, kde v pátek 12. 4. vyzveme Sokolku A.

 

Branky (nahrávky) : Přikryl   (Hudeček)   - 1:1

                                   Kadlec   (Hudeček)   - 1:2

                                   Hudeček (Červínek) - 1:3

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Malý, Kadlec, Červínek(C), Přikryl, Tököly, Škrabal

 

Událost : Série Sokola Mezice bez prohry pokračuje - 24 zápas v řadě!

 

 HRÁČ ZÁPASU : HUDEČEK STANISLAV