FC SKUNK - SOKOL MEZICE

07.04.2022 22:39

2. kolo (7. 4. 2022)

FC Skunk - Sokol Mezice   6 : 1 (3 : 0)

26., 42., 47. Dokoupil, 18., 57. Kelar, 23. Svoboda - 56. Hladík

  Ve 2. kole nového ročníku zajížděl Sokol Mezice do Olomouce - Slavonína, kde jej čekal souboj s dnes již tradičním soupeřem, týmem FC Skunk. Pokud by do slavonínského areálu před zápasem zavítal nezaujatý pozorovatel, čekal by, že se pravděpodobně schyluje k mači ve velké kopané. Šíře kádrů obou dnešních rivalů je tak početná, že by bez problémů poskládali klasickou fotbalovou jedenáctku. Zatímco my jsme sestavu pro hru zredukovali na osvědčených 8+1, Skunkové šli do boje v plné palbě 11+1! 

   Jako favorit do tohoto zápasu šel jednoznačně domácí tým, mezičtí mohli jen překvapit a jelikož dorazilo i naše "brněnské" eso, mohlo se udát cokoliv. První čtvrthodinu byli více u lopty Skunkové, nicméně se nám dařilo eliminovat jejich již známou rozehru přes golmana a nejen to. Vytvořili jsme si několik nadějných příležitostí, ale domácí "tygr" v bráně začínal čarovat. Dokonce jsme byli kousek od vedoucího gólu a to, když pro změnu náš "páv" v bráně zkusil vyběhnuvšího strážce domácí klece přelobovat a nebýt špatného odskoku mohl míč zaplout do brány. Nestalo se však. V 18. minutě se podařilo obránci zelených M. Kelarovi nadvakrát překonat J. Gřešíčka a Skunk vedl 1:0. Nicméně nepřestávali jsme být aktivní, ale sráželi nás vlastní chyby. Domácí využili dvou našich zaváhání a po brankách Svobody a Dokoupila odskočili na tříbrankový rozdíl.

   Druhá půle nám herně vyšla parádně a mrzet nás může jen chabá produktivita, jelikož skore se mohlo posouvat úplně jiným směrem než se posouvalo. Bezvadně zachytal Skunkům M. Dědoch a když k tomu připočteme razítkování brankové konstrukce z našich pěkných akcí stav by byl poněkud příznivější. Oproti nám, ale domácí trestali téměř každou naši chybičku a jejich kapitán M. Dokoupil dokonce zkompletovaným hattrickem posunul skore již na 5:0! To bylo až příliš kruté vzhledem k tomu, že jsme opravdu bojovali a nebyli horším týmem. Alespoň zasloužený čestný úspěch připravil pro Mezice v 56. minutě dravým průnikem a bombou pod břevno Honza Hladík - 5:1. Následně upravil ještě M. Kelar svojí druhou trefou v zápase na konečných 6:1.

  Skunkové tedy roli favorita zvládli, leč kdo zápas viděl ví, že tak jednoduché to neměl. Nás prohra samozřejmě mrzí, ale zahráli jsme si dobrý fotbal a třeba příště zas bude konstalace hvězd nakloněna na naši stranu. Každopádně síla mužstva FC Skunk je ohromná a určitě se letos jedná o jednoho z kandidátů na titul! Do kontextu dnešního zápasu skvěle zapadl i sudí Vláčil, jenž pískal naprosto precizně. Do souboje byli na naší straně připraveni i další hráči, nicméně do uskupení 8+1 příliš nezasahujeme a tak se pak z hráčů stává fandící doprovod. Tímto těmto členům mužstva, v čele s nejvěrnější fanynkou, děkujeme za podporu a pocit sounáležitosti. Ve 3. kole přijede do Mezic v neděli 17.4. hájit svou prozatímní neporazitelnost tým Galatasaray.

 

Branky (nahrávky) : Hladík (Gřešíček)    - 5:1

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Listopad, Červínek(C), Škrabal, Mrtýnek V., Hladík

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH