FC CHELSEA - SOKOL MEZICE

28.10.2022 09:46

21. kolo (27. 10. 2022)

FC Chelsea Olomouc - Sokol Mezice   4 : 2 (2 : 1)

  Sezona se pomalu dostává do závěrečné fáze a Sokol Mezice čekal klíčový souboj o "oficiální" záchranu v 1. lize. Soupeřem nám byla olomoucká Chelsea, se kterou jsme se před tímto vzájemným zápasem pohybovali na stejné bodové metě. V jarním utkání jsme tohoto rivala smetli poměrem 9:0 a ani v tomto duelu jsme nechtěli nic ponechat náhodě. Vyrukovali jsme v nejsilnějším možném složení a věřili, že je v našich silách tento zápas zvládnout. Podobně na tom byli ovšem i domácí a tak záchranářská bitva neměla jasného favorita.

   Vstup do utkání jsme měli lepší my a díky aktivnímu pohybu se nám dařilo dostávat domácí pod tlak. První stoprocentní šanci prováhal P. Listopad, kdy nedokázal dopravit odražený míč do poloprázdné brány. Ve 14. minutě našel J. Hladík nabíhajícího Michala Tökölyho a ten svým premiérovým gólem poslal Mezice do vedení - 0:1. Chelsea ale postupně vyrovnávala hru a začala si vytvářet slibné příležitosti. V naší bráně se však mrskal jako kapr J. Gřešíček a s jistotou řešil všechny ošemetné situace. Získával čím dál větší jistotu a začal se zapojovat i do rozehry našich akcí. Bohužel, při jednom takovém výpadu nešťastně podklouzl, míč ztratil a šikovný útočník domácích využil této hrubky ke skorování - 1:1. Hra se přelévala ze strany na stranu a zápas měl správný náboj. Další naši obrovskou šanci zazdil D. Červínek a to už bylo zahrávání si s paní Šťestěnou. Moment z poslední minuty první půle nás však dokonale rozhodil. Balon, který zůstal stát v klubku hráču u naší brány, se z čista jasna třepetal v naší síti a Chelsea rázem vedla 2:1.

  Stále jsme věřili, že tento zápas nemůžeme prohrát a do druhé půle jsme šli s vírou obratu ve skore. Domácí oplývali ale aktivitou a nedali nám kousek volného prostoru. Hrálo se ve vysokém tempu a divákům se takový fotbal líbil. Většina našich akcí vedla přes dvojici Hladík - Přikryl, ta ovšem byla naháněna protihráči jako zajíci smečkou leopardů a nedařilo se dostat k zakončení. Z jednoho úniku trefil J. Hladík pouze tyč. Deset minut před koncem se již vysunutý J. Gřešíček rozhodl ke střele, kterou domácí golmam Lux neudržel a Pavel Listopad pohodlně vyrovnal na 2:2. To nás dostalo do sedla a začali jsme svírat Chelsea ještě víc. V 56. minutě však přišel nečekaný rozhodující moment celého zápasu. Na polovině hřiště rozehrávajícímu J. Hladíkovi uskočil míč pod podrážkou, ve stejném okamžiku se rozhodl pro podporu útoku J. Gřešíček a tak zkušený harcovník v barvách Chelsea R. Študent nakopl míč směrem k bráně. Pomalu kutálející se "lopta" nakonec doputovala za brankovou čáru a domácí byli v euforii - 3:2. Hektický závěr přinesl i emoce a došlo i na potyčku, ale horké hlavy chladil sudí karetním napomenutím. Třešničku na dortu dalo v závěru nedorozumění naší obrany a Chelsea proměnila i třetí pokus do prázdné brány - 4:2.

  Tento zápas Mezice tedy nezvládly. V podstatě jsme soupeři výhry darovali a o to je to krutější. Tím ovšem nemůžeme snižovat výkon domácích, kteří odehráli tento souboj pravděpodobně na hranici svých možností. Pro mezický klub je to zároveň potvrzení, že 1. liga je opravdu nad naše síly. Pokud ani v nejsilnější sestavě neporazíme podprůměrné prvoligové mužstvo, je to známka, že této soutěže nejsme hodni. I přesto se znovu ukázalo, že pro mančaft chce každý kdo byl na hřišti i mimo něj udělat maximum a za to patří všem velké poděkování. Nyní nás čeká první těžký soupeř z tria závěrečných zápasů, v neděli 6. 11. přivítáme Sokol Pohořany.

 

Branky (nahrávky) : Tököly (Hladík)         - 0:1

                                   Listopad (Gřešíček)  - 2:2

 

Sestava : Gřešíček - Hudeček, Malý, Zdráhal(C), Hladík, Červínek, Přikryl, Listopad, Tököly

 

HRÁČ ZÁPASU : TÖKÖLY MICHAL