DŘEVÁCI PŇOVICE - SOKOL MEZICE

17.11.2023 11:50

24. kolo (16. 11. 2023)

Dřeváci Pňovice - Sokol Mezice   2 : 8 (0 : 3)

  Závěrečné venkovní utkání nás čekalo v Pňovicích, kam jsme jeli s motivací porazit místní Dřeváky a přepsat naše klubové rekordy. Domácí se nachází v tabulce těsně nad čarou ponuru, ale jejich 10. místo již nemůže být ohroženo. Snad poprvé jsme jako hosté dostali možnost využít kabiny a tuto, v Malém fotbale, neobvyklou nabídku velmi chválíme! Před zápasem jsme řešili post golmana, ale náš Páv, jakožto velký srdcař, se i přes zdravotní handicap nakonec postavil mezi tři tyče. Díky přetlaku na soupisce zaujal pozici náhradníka Lukáš Grulich, jak se ale později ukázalo, je doslova terno mít takového "žolíka".

  Mezice do utkání doslova vlétly a hned po deseti vteřinách měl první tutovku Filip Přikryl, leč v zásobníku jeho koltu byly prozatím pouze slepé náboje. I tak jsme ale v úvodu měli jasnou převahu a bylo jen otázkou času, kdy se otevřou gólová stavidla. Stalo se tak v 7. minutě, když míč z autového vhazování uklidil do brány David Červínek - 0:1. Krátce po vedoucí brance ovšem musel z utkání odstoupit Standa Hudeček, jenž si přivodil nepříjemné zranění a na jeho postu zaalternoval již zmiňovaný Lukáš Grulich. Na mezickém tlaku to ale nijak neubralo a domácí jen s vypětím všech sil odolávali našim nájezdům. V 16. minutě se konečně prosadil i nejlepší střelec Mezic, Filip Přikryl a střelou k tyči zvýšil na 0:2. Poměrně značné problémy dělal všem hráčům místní terén. Umělka v Pňovicích je při mokrém stavu hodně nevyzpytatelná a zápas tak chvílemi vypadal jako baletní představení. Ve 27. minutě jsme dostali výhodu trestného kopu. K jeho exekuci se postavil Lukáš Grulich a místo střely na bránu posunul loptu na číhajícího Davida Červínka a ten trefil přesně - 0:3.

  Při tříbrankovém vedení byla na mužstvu vidět uvolněnější atmosféra a vědomi si toho, že zápas máme pevně v rukách, jsme hráli i na krásu. Povedenou akci ve 36. minutě zakončoval do prázdné Zdena "úhoř" Škrabal  a zvýšil na 0:4. Dřeváci ovšem nečekaně kontrovali ve 38. minutě a překazili našemu strážci brány čisté konto po střele T. Macháčka - 1:4. Malým smolařem tohoto utkání byl Jan Kadlec, kterému hned třikrát stála v cestě ke vstřelenému gólu branková konstrukce. Naopak hráč s číslem 4, David Červínek, byl dnes tím vyvoleným, kterému tam spadlo do čeho kopl. V roli servismana mu brankové hody připravoval Lukáš Grulich, který vymyslel i kompletaci hattricku pro mezického forvarda - 1:5. Se svojí další špetkou do mlýna přispěchal za chvíli i Filip Přikryl a Mezice vedli již 1:6. Moment nepozornosti a Dřeváci vyrušili naši laxnost a snížili na 2:6 gólem M. Gruse. Krásná přímočará akce v podání trojice Tököly - Grulich - Červínek však musela pokochat naše fanoušky a další brankou jsme náskok opět navýšili - 2:7. Spravedlnost nakonec odměnila také velmi aktivního Honzu Kadlece, jehož branka tak zároveň stanovila konečnou podobu výsledku - 2:8.

  Další jednoznačné vítězství dovedlo Mezice k překonání dvou historických milníků našeho klubu. V interní kronice bude po sezoně upraven zápis o počtu vstřelených branek v jedné sezoně (doposud 123) a také zápis o sérii zápasů bez prohry (doposud 21). Rekordy jsou však druhořadé, prioritou je radost ze hry a současná pohoda v týmu. Tento zápas nám ovšem přinesl i negativa a tím jsou hned dvě zranění, Standy Hudečka a Michala Tökölyho. Mimo herní dění je potřeba pochválit dnes naprosto bezchybně pískajícího p. Vyroubala. Sezona má před sebou závěrečné kolo v naší 3. lize, ostatní ligy již vyhodnocují své vítěze či sestupující. Tažení Sokola Mezice bude mít poslední dostaveníčko stejně jako loni na nákelské umělce, jelikož zápas proti FC Nasa jsme po dohodě obou klubů přeložili na páteční podvečer 24. 11. v 18.00.

 

Branky (nahrávky) : Červínek (Přikryl)  - 0:1

                                   Přikryl    (Kadlec)  - 0:2

                                   Červínek (Grulich) - 0:3

                                   Škrabal   (Přikryl)  - 0:4

                                   Červínek (Grulich) - 1:5

                                   Přikryl                     - 1:6

                                   Červínek (Grulich)  - 2:7

                                   Kadlec                      - 2:8

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Hudeček, Tökoly, Kadlec, Grulich, Červínek, Přikryl, Zdráhal(C), Škrabal

 

Událost č. 1 : Překonán rekord Sokola Mezice v počtu vstřelených gólů v jedné sezoně!

Událost č. 2 : Překonán rekord Sokola Mezice v sérii zápasů bez prohry!!

 

HRÁČ ZÁPASU : ČERVÍNEK DAVID