BULDOG UNČOVICE - SOKOL MEZICE

29.04.2023 08:30

4. kolo (28. 4. 2023)

Buldog Unčovice - Sokol Mezice   4 : 5 (1 : 3)

Zdřálek 2, Sapara, Hájek - Herold, Grulich, Červínek, Mrtýnek J., Hladík

  Po dlouhých 28 letech se opět skřížily cesty klubů ze sousedství, Unčovic a Mezic. Derby, které se na soutěžní úrovni hrálo naposledy v sezoně 1995 - 96 přilákalo nejednoho fotbalového fajnšmekra. Domácí měli perfektně nachystaný catering na tento zápas, bohužel ne už tak dokonale hrací plochu. Na tomto brambořišti by leckterý mančaft, kupříkladu z první ligy, snad i odmítl hrát. Tohle unčovičáci hodně podcenili, nicméně nechtěli jsme si hrát na "slečinky" a šli jsme odhodlaně do boje.

  Úvod byl zcela v naší režii a prvních dvacet minut jsme jednoznačně dominovali. V 11. minutě potrestal špatnou rozehrávku domácích Milan Herold a nejenže poslal Mezice do vedení, ale zároveň se vstřeleným gólem stal historicky nejstarším střelcem našeho klubu - 0:1. V 15. minutě poprvé zafungovala spolupráce Červínek - Lukáš Grulich a druhý jmenovaný předvedl fotbalovou lahůdku zakončenou přesnou střelou do šibenice - 0:2. Ve 23. minutě se role prohodili a tentokrát zakončoval David Červínek, který našel skulinu mezi nohami brankáře Brokeše - 0:3. Jasné a zasloužené vedení nás ovšem ukolébalo a z ničeho nic jsme podlehli sebeuspokojení. Částečný vliv na naši pohodu měl příchod nového hráče v řadách soupeře - nazvali jsme jej "faktor Zdřálek". Známý hecíř a bojovník Václav Zdřálek dokázal zcela změnit děj zápasu. Ještě do přestávky se podařilo unčovickým korigovat stav brankou Dušana Sapary na 1:3. V tu dobu se již řítilo po dálnici od Brna pro změnu naše trumfové eso.

  Na druhou půli přijel rovnou z treninkového procesu Honza Hladík a už jen svou přítomností opět dokázal, že jeho oddanost mezickému týmu nezná překážek. To co se odehrávalo ve druhém poločasu se dá bez servítek nazvat totální holomajznou. K té přispěl také doslova žalostný výkon rozhodčího Kenši, který jakoby byl "nepřítomen"! Na snížení po gólu Václava Zdřálka na 2:3 jsme reagovali naprosto dokonale nejprve brankou Jirky Mrtýnka - 2:4 a poté předvedl krásnou samostatnou akci Honza Hladík, jemuž nezabránilo v průniku ani 88 "krtičinců" po cestě k brance - 2:5. Domácí, ač zdatně finišovali, náš náskok jej zmírnili na rozdíl jedné branky, ale na víc již neměli.

  Tři body se vezou tedy do Mezic, a i když je výsledek velmi těsný, z celkového pohledu zaslouženě. Bez nějakých výmluv na terén či rozhodčího jsme potvrdili roli favorita a zároveň potěšili naši hojnou enklávu příznivců. Velké poděkování patří Milanu Heroldovi a Jirkovi Mrtýnkovi, že opět nenechali mužstvo na holičkách a zároveň s nimi i Hlaďasovi, který má Mezice jednoznačně v srdci a kdykoliv může tak pomůže a není za tím žádná nutnost o zviditelnění se, jak nám někteří škarohlídi stále podsouvají. Jedeme dál ...nyní nás čeká o něco zdatnější soupeř ...poprvé v historii změříme síly z týmem z dalekých Bohuslavic, v neděli 7. května.

 

Branky (nahrávky) : Herold                         - 0:1

                                  Grulich (Červínek)      - 0:2

                                  Červínek (Grulich)      - 0:3

                                  Mrtýnek J. (Hudeček) - 2:4

                                  Hladík                          - 2:5

 

Sestava : Mrtýnek L. - Přidal, Hudeček, Listopad, Herold, Hladík, Červínek(C), Mrtýnek J., Grulich, Tököly

 

Událost č. 1 : Milan Herold se stal nejstarším střelcem branky v historii Sokola Mezice!

Událost č. 2 : Stanislav Hudeček odehrál svůj zápas č. 200 za Sokol Mezice!!

Událost č. 3 : David Červínek odehrál svůj zápas č. 500 za Sokol Mezice!!!

 

HRÁČ ZÁPASU : GRULICH LUKÁŠ