VI. ročník Memorialu Petra Svozila ovládl symbolicky Svoza Team

19.08.2019 09:35

Tradiční turnaj v malé kopané v Mezicích sliboval velmi kvalitní obsazení, když svoji účast přislíbilo několik týmů, které v minulosti turnaj ovládly. Hned od začátku mundialu bylo jasné, že turnaj bude velmi zajímavý a napínavý až do konce, což se také později ukázalo, neboť samotné rozuzlení celkového pořadí přišlo až v posledních třech utkáních. Vítězem se poprvé v historii stal Svoza Team a symbolicky tak ovládl již třicátý druhý ročník turnaje, jenž již šestým rokem nese název právě po našem kamarádovi a spoluhráči Petru Svozilovi.

 

Sokol Mezice - Svoza Team  0:1
Úvodní utkání celého turnaje se de facto hrálo na jednu bránu, z vítězství se však radoval Svoza Team. Ačkoli měli Mezice nespočet šancí, nepřekonatelnou překážkou pro ně byl brankář Milan Jirsák, který pochytal snad i to, co neviděl. Svoza Team dokázal v první půli využít jednoho rychlého protiútoku a připsat si tak první tři body do tabulky.
 

Sokol Mezice - Sokolka Horka  5:2
V druhém utkání chtěli Mezice napravit své zaváhání z úvodního utkání, což se nakonec povedlo, i když to bylo zase s mírným dramatem, neboť dvoubrankový náskok dokázala Horka během chvíle smazat a rozhodnutí přišlo až ke konci zápasu, kdy naopak Mezice rychlými brankami rozhodly.

 

Sokol Mezice – 1. FC Hrad Náměšť  4:0

Povinné vítězství se rodilo již od začátku utkání, přestože mužstvo z Náměště nehrálo vůbec špatně a dokázalo několika rychlými protiútoky mezickým pořádně zavařit. Mezický V. Outrata, nejlepší hráč domácích na turnaji, však dokázal udržet čisté konto.

 

Sokol Mezice – Moravan Cholina 1:2
Zápas proti loňskému vítězi nezačal pro Mezice dobře, když v úvodu utkáni inkasovali branku, na kterou dokázali rychle odpovědět a srovnat. Když už to vypadalo, že o vítězi budou rozhodovat pokutové kopy, Cholina udeřila z volného přímého kopu a stále živila svoji šanci na obhajobu trofeje.

 

Sokol Mezice – Sokol Unčovice 6:1
V posledním utkání celého turnaje se hrálo o třetí místo. Mezice tak měli poslední šanci, alespoň mírnit svůj neúspěch na turnaji ziskem bronzového umístění. Hned od úvodu utkání šly za vítězstvím a rychlou brankou šly do dvoubrankového vedení. I když Unčovice dokázali v prvním poločase snížit, bylo to z jejich strany pouze vstřelení čestného gólu. V druhé půli už Mezice dominovali a pojistili se tak třetí příčku na turnaji.

 

Sestava Mezice: Outrata, Škurek – Malý, Grulich, Látal, Červínek, Gřešíček, Mrtýnek L., Mrtýnek V., Přikryl

 

Vítěz turnaje: Svoza Team - Milan Jirsák, Jan Bálek, Martin Slavíček, Josef Svozil, Michal Přidal, Jiří  Mrtýnek, Zdeněk Škrabal

Pořadí:
1. Svoza Team
2. Moravan Cholina
3. Sokol Mezice
4. Sokolka Horka
5. Sokol Unčovice
6. 1.FC Hrad Náměšť

Nejlepší brankář: Paták Petr ( 1. FC Hrad Náměšť )
Nejlepší střelec: Přikryl Filip ( Sokol Mezice )
Nejlepší hráč: Škrabal Zdeněk ( Svoza Team )

 

Poděkování všem, kteří se na turnaji podíleli, děkujeme také sponzorům za ceny pro mužstva, v neposlední řadě také poděkování zúčastněným mužstvům, panu rozhodčímu Říhovi a všem příznivcům, kteří na turnaj přišli.

 

Tabulka turnaje:



                                                   Vítězné mužstvo Svoza Team