Třetí letošní prvenství !

10.08.2019 11:58

Další trofej, tentokrát 1.místo v Unčovicích

 

Týden po obhajobě titulu na turnaji v Chořelicích zavítali Mezice na XVI. ročník nočního turnaje do Unčovic, kde za poslední tři roky vládlo mužstvo SK Náklo. Mezice brali titul na tomto mundialu naposledy v roce 2012 a tak chtěli svoji reputaci napravit a nadvládu nákelského rivala ukončit.

S+B Unčovice - Sokol Mezice 1:3
První utkání na turnaji, ve kterém jsme dali rychlý gól a měli v první půli velkou převahu, čtyřikrát jsme však trefili jen brankovou konstrukci. V druhé půli přišel rychlý gól Unčovic, které hráli velmi dobře. Ke konci zápasu jsme pak dvěma góly rozhodli o zaslouženém prvním vítězství. 
Branky: Gřešíček 2, Grulich

KMK Březové - Sokol Mezice 1:3
Vítězství v druhém utkání se nerodilo lehce, Březové, které bylo, jak se později ukázalo, překvapením celého turnaje, vstřelilo na začátku branku, na kterou jsme bleskově odpověděli vyrovnáním. O připsání si dalších třech bodů do tabulky jsme rozhodli až v druhé půli opět brankami v závěru.
Branky: Gřešíček 2, Mrtýnek V.

Sokol Mezice - Blesk Náměšť na Hané 3:4pk
Smolné utkání, ve kterém jsme třikrát prohrávali, nejprve vlastním gólem, poté špatně odbráněnými situacemi. Náměšť držel dobře chytající brankář a tak bylo těžké se prosadit. Naštěstí se nám pokaždé podařilo dorovnat a o výsledku museli rozhodovat až pokutové kopy, ve kterých byly úspěšnější hráči Blesku. Mezice si tak připsali pouze bod
Branky: Gřešíček, Grulich, Mrtýnek V.

Sokol Mezice - SK Náklo 3:0
Závěrečné utkání celého turnaje neslo otazníky, jaké pořadí na stupních vítězů. Pokud by vyhrálo Náklo, ovládlo by turnaj a Mezice skončili druhé. Vítězství Mezic v základní hrací době, nebo na penalty by naopak trojnásobného vítěze z Nákla poslalo až na třetí místo. Vše umocněno tím, že šlo klasické derby. Do utkání jsme vstoupili aktivně a nepustili Náklo do žádné šance a v závěru první půle se zaskvěl výstavní šibenicí L. Malý, o kterého mají Mezice velký zájem a rádi by ho měli v nadcházejícím ročníku ve svých řadách. V druhé půli nás podržel důležitými zákroky L. Mrtýnek. Náš asi nejlepší výkon na turnaji jsme potvrdili dalšími dvěma góly, což znamenalo již třetí titul pro Mezice na třetím turnaji za sebou, navíc s další individuální trofejí, kterou suverénně získal s šesti góly Jindra Gřešíček. Ocenění získal také Jirka Mrtýnek za nejlepšího hráče Mezic na turnaji. 

Sestava: Mrtýnek L. - Přidal, Grulich, Malý, Červínek, Gřešíček, Mrtýnek V., Mrtýnek J.

Nejlepší střelec turnaje: Gřešíček Jindřich (6 branek)
Nejlepší hráč Mezic: Mrtýnek Jiří

Poděkování také naším příznivcům, kterých nás přijela podpořit hojná skupina. Rovněž díky pořadatelům, kteří i přes drobné peripetie s osvětlením měli velmi slušně připravený turnaj.

 

Foto z turnaje bude na stránkách Sokola Unčovice.