TONERY OLOMOUC - SOKOL MEZICE

06.09.2019 08:02

2. kolo (5. 9. 2019)

Tonery Olomouc - Sokol Mezice  8 : 2 (4 : 1)

  Na první venkovní zápas této sezony vyrazily Mezice do Slavonína, kde nás čekal tradiční soupeř, Tonery Olomouc. Tohoto protivníka jsme dokázali na jaře poprvé v historii porazit, tudíž se rýsovala zajímavá odveta. V naší sestavě chyběl suspendovaný J. Látal, v bráně dostal tentokrát přednost J. Škurek a na pozici registrovaného hráče jsme, dle nastaveného klíče, postavili F. Přikryla. Do slavonínské arény nás doprovázela i enkláva věrných fans a tleskat nám dorazila i Vlaďka :)

   Start do utkání vyšel skvěle domácím, kteří již ve třetí minutě po krásné kombinaci na jeden dotek dopravili míč poprvé za záda J. Škurka. Následný úsek zápasu, kdy sice nepadl žádný gól ovšem nabídl pestrou škálu možných i nemožných zákroků golmana Tonerů J. Harmáčka. Jeho výkon držel dlouho jednobrankový rozdíl a navíc začal deptat mezické střelce. K tomu se povedlo domácím dvěma slepenými góly ve 22. minutě odskočit na stav 3:0, ale ani to nám nebralo víru, že je to hratelné. Krátce před přestávkou napřáhl z dálky Milan Herold a ve změti těl před brankou si míč našel cestu do sítě - 3:1.  Nádech nad hladinu však trval jen půl minuty. Hráči v modrém rychle rozehráli a tříbrankové vedení si vzali zpět - 4:1.

  Na svoji enormní efektivitu navázali Tonery i ve druhém poločase. Z prvních třech střel zvýšili do 34. minuty již na 7:1 a to už začínalo být zlé. Nestranný divák ovšem při pohledu na hru těžko chápal tak velký rozdíl ve skore. Dál ovšem pokračovalo famózní představení J. Harmáčka, na kterém si lámal zuby především F. Přikryl. Ten sice jezdil jako motorová myš, střílel, pálil, ale na černého čaroděje nemohl vyzrát! Nakonec se mu to přece jen povedlo, ale snížení na 7:2, bylo jen Pyrrhovým vítězstvím. Tečku za pro nás nepovedeným zápasem udělal po brejku sám na golmana Hofman, který upravil konečný stav na 8:2.

  Jednou jsi nahoře, jednou dole. Tak jako se nám vše dařilo v letním období, se nyní trochu otáčí. Ale není třeba panikařit, štěstí je vrtkavé a snad si jej vyberem v příštích zápasech. Tonery nám tedy vrátily jarní porážku i s úroky, ale je též potřeba zmínit, že se hrál dobrý a férový fotbal. A tak by to mělo být. V dalším zápase přivítáme na domácí půdě příští neděli třetí tým loňského ročníku, tým FC Skunk.

Foto ze zápasu zde : Tonery Olomouc - Sokol Mezice 8:2 (4:1)

 

Branky (nahrávky) : Herold                            - 3:1

                                   Přikryl (Gřešíček)    - 7:2

 

Sestava : Škurek - Přidal, Malý, Herold (C), Červínek, Gřešíček, Přikryl, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIKRYL FILIP