TONERY OLOMOUC - SOKOL MEZICE

14.06.2019 07:21

25. kolo (13. 6. 2019)

Tonery Olomouc - Sokol Mezice   3 : 7 (1 : 2)

   Předposlední kolo a zároveň poslední venkovní utkání v tomto soutěžním ročníku jsme odehráli se soupeřem, ke kterému nás váže jedna nepříjemná bilance dosud jsme totiž tohoto soupeře (bývalý Step&style) nedokázali nikdy porazit. Ačkoli celý týden provázela tropická vedra, celé utkání vydatně pršelo, což pomohlo oběma mužstvům utkání lépe zvládnout.

  Po úvodním oťukávání se čekalo na první výraznější šanci, nejprve se do ní dostaly Mezice, chvíli na to Tonery, v obou případech ale zakročili brankáři a stav zůstal nezměněn. To ovšem jen do desáté minuty, kdy po krásně rozehrané akci sklepl Z. Škrabal míč na Honzu Hladíka, který obešel brankáře a s přispěním domácího beka dostal míč do sítě 0:1. Následné šance jsme posléze nedokázali proměnit a tak po osmnácti minutách přišel trest a domácí srovnali Gregorem 1:1. V utkání se přihodila i jedna nepříjemnost, kdy domácí obránce J. Stejkal po střele mezického hráče přímo do obličeje, zůstal s krátkou ztrátou vědomí ležet na zemi. Preventivně pak RZS odvezla hráče do nemocnice na kontrolu. Ačkoli jsme si šance dále tvořili, nedokázali jsme je proměnit. Strhnout znovu vedení na naši stranu se nám podařilo až tři minuty před půlí, kdy D. Červínek rychle rozehraným autem oslovil Jirku Látala, který se nemýlil 1:2.

  Druhá půle začala opět velkými šancemi, bohužel však bez efektu. Tedy jen do dvacáté sedmé minuty. Z autového vhazování J. Gřešíček našel na zadní tyči zaběhnuvšího Jirku Látala 1:3. Jenže domácí se přeci jen nadechli a dvanáct minut před koncem korigoval A. Carazo na 2:3. To jakoby odstartovalo obě mužstva ke střeleckým hodům. Jednapadesátá minuta a akce po o ose Z. Škrabal Honza Hladík 2:4. Hned minutu na to po přihrávce D. Červínka zkompletoval hattrick Honza Hladík - 2:5. Do hodů přispěli svým příspěvkem také domácí pár vteřin na to, kdy hned po rozehrávce skrytou střelou přes obránce z poloviny hřiště přidal přesný zásah M. Kvasnica 3:5. Na to jsme reagovali nejlepším možným způsobem, pět minut před koncem vybídl J. Hladík krásnou přihrávkou Jindru Gřešíčka a i on si připsal jeden zářez do tabulky střelců 3:6. Krásné fotbalové utkání zakončil tři minuty před koncem vrchní nahrávač Z. Škrabal, jenž svojí třetí asistencí vyzval nejlepšího hráče utkání Jirku Látala, k dokonání hattricku - 3:7.

  I přesto, že soupeř měl svoje kvality, byly jsme lepším týmem a jednoznačně jsme zvítězili, a to i přes mnoho dalších neproměněných šancí, z nichž některé byly více než vyložené. Poslední utkání odehrajeme v sobotu v 10 hodin proti přespolnímu Moravanu Cholina, po kterém zakončíme letošní soutěžní ročník, který navzdory slabšímu podzimu dopadl, i díky kvalitní zimní přípravě, poměrně dobře.

LG

SFMO - Olomoucký futsal přidal(a) 14 nových fotek do alba Tonery Olomouc - Sokol Mezice.

Tímto přeje Jirkovi Stejkalovi celý tým Sokola Mezice brzké uzdravení a ať je vše v pořádku!

 

Branky (nahrávky) : Hladík (Škrabal)        - 0:1

                                   Látal (Červínek)        - 1:2

                                   Látal  (Gřešíček)        - 1:3

                                   Hladík (Škrabal)        - 2:4

                                   Hladík (Červínek)      - 2:5

                                   Gřešíček (Hladík)       - 3:6

                                   Látal     (Škrabal)       - 3:7

 

Sestava : Outrata - Přidal (C), Gřešíček, Škrabal, Látal, Červínek, Hladík

 

Událost : První výhra Mezic nad Tonery Olomouc (Step&style) v historii!

 

HRÁČ ZÁPASU : LÁTAL JIŘÍ