TONERY OLOMOUC - SOKOL MEZICE

19.04.2018 22:07

17. kolo (19. 4. 2018)

Tonery Olomouc - Sokol Mezice   4 : 3 (1 : 0)

   Poprvé v jarní části jsme zavítali do Slavonína, kde nám v rámci 17. kola byly hostitelem olomoucké Tonery, aktuálně pátý tým 1. ligy. Soupeř, který nás v podzimním měření sil porazil 2:3, se tentokrát sešel v hodně silném složení. Naopak my jsme museli řešit až nečekané problémy se sestavou, jelikož nás postihla rozsáhlá marodka.

   Do souboje vstoupila obě mužstva opatrně, teplé jarní počasí navíc předurčovalo k velké fyzické vytíženosti. Dlouho koncentrovaná mezická obrana povolila až ve 12. minutě, když si z hloubi pole seběhla španělská akvizice domácích E. Tejada a křížnou přihrávku přetavil v úvodní branku utkání - 1:0. Poté se kombinačně lepší hráči v modrých dresech zkoušeli dopracovat ke druhému gólovému úspěchu, naše brána však byla dobře střežená J. Škurkem, který byl chvílemi v roli mrskajícího se čolka. Poločasový stav se tedy již nezměnil a vydržel na, pro nás, lichotivém jednobrankovém rozdílu.

   Zato druhá půle, konkretně její úvod, byl pro nás krutý. Po dvou krásných akcích nás rozebraly Tonery do šroubku a dvěma góly R. Kully odskočily na vedení 3:0. Našich příležitostí bylo jako šafránu a navíc přišel ve 45. minutě čtvrtý úder z kopačky M. Kvasnici - 4:0. Z takového direktu by se těžce vzpamatovával jakýkoliv věhlasnější mančaft, ne tak ale mezičtí bojovníci. Vyčerpaní a téměř zdecimovaní ještě zvedli náš prapor a byla z toho zajímavá zápletka. Osum minut před koncem prošel elegantně obranou Tonerů Z. Škrabal a vyzval Jakuba Jedličku k premiérové trefě v mezickém dresu - 4:1. V 56. minutě přidal druhý korálek Jirka Mrtýnek a bylo to již jen 4:2. Dvě minuty před koncem se nám naskytla příležitost trestného kopu, který lišácky rozehrál M. Herold a opět Jirka Mrtýnek se trefil přesně - 4:3. Hráči Tonerů zcela vypadli z role a málem prošustrovali jasnou výhru. Závěrečná akce již na jejich zaslouženém vítězství nic nezměnila.

   Druhá prohra o gól mrzí, nicméně je to porážka se vztyčenou hlavou. Na našem postavení v tabulce se nic nemění, Tonery Olomouc i nadále okupují pátou příčku. Vzhledem k potížím se sestavou, zaslouží všichni, kteří dnes oblékli mezický dres, velkou pochvalu! Stejně tak i ti, jenž přijeli náš tým do slavonínské arény podpořit.

SFMO - Olomoucký futsal přidal(a) 50 nových fotek do alba Tonery Olomouc - Sokol Mezice 4:3 (1:0)

 

Branky (nahrávky) : Jedlička (Škrabal)    - 4:1

                                   Mrtýnek (Přidal)      - 4:2

                                   Mrtýnek (Herold)    - 4:3

 

Sestava : Škurek - Přidal, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Jedlička, Škrabal

 

Událost 1: Jindřich Gřešíček odehrál svůj zápas č. 100 za Sokol Mezice!!!

Událost 2: Jakub Jedlička vstřelil svůj první gól za Sokol Mezice!

 

HRÁČ ZÁPASU : ŠKUREK JIŘÍ