SOKOL POHOŘANY - SOKOL MEZICE

01.06.2022 22:12

10.kolo (1. 6. 2022)

Sokol Pohořany - Sokol Mezice   6 : 2 (4 : 1)

Pešák 2, Holásek 2, Hegr, Vaida - Listopad, Přidal

  Po vysoké výhře nad Chelsea zajížděl Sokol Mezice k utkání 10. kola do Slavonína proti sokolům z Pohořan. V tabulce 1. ligy se letos oba tradiční kluby pohybují nezvykle v nižších patrech, i když potenciál a zkušenosti by tato mužstva mohly řadit o trochu výš. Mezičtí se na tento zápas sešli v opravdu hojném počtu a, i přes mírné korekce, šli nakonec do boje všichni nominovaní. Pohled do historie ukázal na nepříjemný fakt, a to, že ve slavonínské aréně jsme nevyhráli od srpna 2020. Poslední týmem, který jsme tu pokořily byl, shodou okolností ...Sokol Pohořany.

   Utkání doprovázené pouťovou kulisou, kterou tvořil právě probíhající dětský den ve slavonínském areálu, začalo podobně jako před 14ti dny v našem zápase proti Galacticos. Povedený úvod, osvědčená standartní situace z rohu a stejně jako minule otevírá Pavel Listopad skore - 0:1. Další, celkem nečekaná šance, přišla z kopačky strážce naší branky J. Gřešíčka, který ovšem po drzém průniku orazítkoval pouze tyč. Pohořany však začaly pozvolna zvyšovat tempo a dostávaly nás do úzkých. Celý zápas v podstatě rozhodla pasáž deseti minut, kdy nám soupeř zasadil čtyři nekompromisní údery a do poločasové pauzy šel s náskokem 4:1.

   Nepříznivý stav nás ale neodradil a bojovali jsme dál, i když pohořanští měli nahráno. Škoda pátého gólu, který přišel v době, kdy jsme se nadechovali a spálili některé slibné šance. Za stavu 5:1 to už bylo těžké, ovšem přece jen přišel jeden krásný moment, jenž potěšil nejedno mezické srdce. D. Divjak si vyměnil balon s Michalem Přidalem a ten svým 99.gólem v kariéře snížil na 5:2. O vítězi již bylo sice rozhodnuto i tak jsme zbytek utkání nevzdali. V závěru přidali pohořanští ještě šestou branku a konečný rezultát tak měl podobu 6:2.

   Uznejme, že Pohořany byly lepší a dva body si zasloužily víc. Vrátili nám prohru z před dvou let a v tabulce si o něco polepší. My jsme toto utkání pojali tak, aby si zahrál každý a jelikož je kádr opravdu široký bereme danou situaci tak, že hrajeme pro radost a pokud se zadaří uhrát i nějaký bodík je to přidaná hodnota. Víme, kde jsou naše možnosti a na co máme. To co ctí Sokol Mezice dlouhé roky je kolektiv, který drží při sobě v časech lepších i těch horších. Nyní máme vzhledem k lichému počtu účastníků 1. ligy volné kolo a v tom dalším přivítáme v neděli 19.6. aktuálního lídra tabulky, hněvotínské Kovo Dřevo.

 

Branky (nahrávky) : Listopad (Přidal)    - 0:1

                                   Přidal   (Divjak)     - 5:2

 

Sestava : Gřešíček - Přidal, Malý, Hudeček, Listopad, Divjak, Červínek(C), Mrtýnek J., Škrabal, Grulich, Mrtýnek V.

 

HRÁČ ZÁPASU : PŘIDAL MICHAL