Sokol Mezice - United Players

23.04.2017 13:37

17. kolo (23. 4. 2017)

Sokol Mezice - United Players   2 : 1 (2 : 0)

   V závěrečném utkání 17. kola 2. ligy se střetly týmy z popředí tabulky Sokol Mezice a hněvotínský United Players. Domácí měli poprvé v jarní části k dispozici J. Hladíka, naopak chyběli J. Mrtýnek a distancovaný Z. Škrabal. Hosté postrádali pouze golmana J. Běhalíka, jinak přijeli do Mezic kompletní.

   United, kteří na podzim na své umělce ve vzájemném duelu zcela dominovali, se dlouho nemohli vyrovnat s přírodním hřištem v Mezicích. První půle tak jasně proběhla v naší režii. Úvodní změnu skore vymyslel letošní král asistencí M. Přidal, jenž rychle hozeným autem našel přesně hlavu Milana Herolda a ten šibalsky přehodil O. Filipa a stav byl 1:0. Několik slibných střel vyslal na hostující bránu J. Látal, dlouho mu však nebylo souzeno rozvlnit síť. Až ve 20. minutě se po špatné rozehrávce hráčů v červených dresech  pověstná levačka Jirky Látala nemýlila a Mezice vedly 2:0. V závěru poločasu se na hřišti trochu přiostřilo, sudí Říha však vše řešil s ledovým klidem.

   Druhé dějství začalo vyloženou šancí J. Hladíka jenž si ovšem vylámal zuby na dobře chytajícím O. Filipovi. Postupem času se víc a víc osmělovali hosté a jen špatná koncovka jim brala naději na skórování. My jsme se tu a tam dostali k zajímavé příležitosti leč gólové hody to dnes rozhodně nebyly. Osum minut před koncem se konečně dočkali United Players. Po střele J. Punčocháře doklépával odražený míč do zcela prázdné brány Z. Kryl - 2:1. Zbytek utkání byl spíše úporným bojem, který moc fotbalové krásy nepobral. Nicméně i přes závěrečnou snahu se hostím vyrovnat nepodařilo a body tak zůstávají v Mezicích.

   Velmi těžký a bojovný zápas jsme zvládly a tak Sokol Mezice může zaknihovat již jedenáctou výhru v sezoně a i nadále zůstává na druhé příčce. United Players okupují stále pozici čtvrtou. Skvělou jarní formu Mezic nyní prověří štika jara olomoucký Olpran, jenž stejně jako my je ve druhé části sezony též bodově stoprocentní.

 

Branky (nahrávky) : Herold (Přidal)    - 1:0

                                   Látal                    - 2:0

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Látal, Herold, Hladík, Červínek, Gřešíček

 

Událost :

 

HRÁČ ZÁPASU : HUDEČEK STANISLAV