SOKOL MEZICE - TONERY OLOMOUC

11.10.2017 20:28

4.kolo - dohrávka (11. 10. 2017)

Sokol Mezice - Tonery Olomouc   2 : 3 (2 : 2)

   S odstupem 17 dní od původního termínu se dohrávalo utkání 4. kola mezi Sokolem Mezice a Tonery Olomouc. Po vstřícné vzájemné dohodě mezi oběma týmy se našel v nabitém kalendáři termín pro odehrání tohoto zápasu, i když každé z mužstev muselo řešit diametrálně rozlišné problémy se sestavou. Zatímco hosté ještě v čase výkopu naháněli čtvrtého hráče do pole, naše napěchovaná soupiska mohla klidně vyběhnout k mači ve velké kopané.

   Čas byl však neúprosný a při úvodním hvizdu sudího Říhy byl na straně Tonerů počet 3+1. Toho jsme logicky chtěli využít ( ne zneužít) a než dorazil pátý kus hostí, vytvořili jsme si pár šancí, které ovšem tak akorát rozehřáli jejich brankaře. V 10. minutě se ale měnilo poprvé skore. To když příhru M. Herolda napálil nechytatelně do šibenice Filip Přikryl - 1:0. Hráči v modrých dresech, již v plném počtu, se nečekaně brzy oklepali a hned ve 14. minutě bylo srovnáno. Výstavní dělovkou se zaskvěl R. Kulla - 1:1. Hrál se velice rychlý a svižný futsal a to přinášelo hodně příležitostí jak na jedné či druhé straně. Naši největší měl opět F. Přikryl, ale jeho nájezd i následnou dorážku bravurně zlikvidoval J. Harmáček. Vzápětí se skore měnilo na druhé straně. Precizně rozehraný trestný kop usměrnil do naší sítě podruhé R. Kulla - 1:2. Odpověd přišla ve 25. minutě, kdy dlouhý aut doletěl až ke kopačkám Jiřího Látala a ten si skákavý míč zpracoval a nechytatelně napálil - 2:2.

    Remízový poločasový stav byl spravedlivý a abychom vlétli do druhé půle ještě více namotivováni, chtělo to něco jako živou vodu. A s tou přispěchala naše nejvěrnější fanynka v podobě bajkalského "dopingu", za což ji celý tým ještě jednou děkuje.

   A druhé dějství byl opravdu kvapík. Hosté, i když bez střídání, stále hráli ve vysokém tempu. My, díky rotaci dvou čtveřic, byli o něco aktivnější a tak diváci, kterých i tentokrát přišlo dosti, sledovali líbivou podívanou. Velkou překážkou byl pro nás dnes brankař Tonerů J. Harmáček. Z množství šancí, byl jeho majstrštykem zákrok proti gólové střele J. Látala. Rozhodující okamžik přišel ve 48. minutě. Po naší riskantní rozehrávce vypíchl míč a šel sám na bránu střelec večera Rado Kulla a podél J. Škurka završil svůj hattrick - 2:3. Závěrečný nápor Mezic byl místy až drtivý, ale zkušeně hrající hosté v čele s hvězdou zápasu J. Harmáčkem nám již nedovolili srovnat skore.

   Tonery Olomouc nás tedy v tabulce předskakují, ale za heroický výkon s torzem hráčů jim to přejme. Sokol Mezice zůstává v horní části tabulky a již za necelých 48 hodin po tomto utkání zakončíme tzv. anglický týden zápasem proti AT Beermingham. Podpora našich skalních by opět přišla zcela jistě vhod :-)

 

Branky (nahrávky) : Přikryl (Herold)    - 1:0

                                   Látal    (Přidal)      - 2:2

 

Sestava : Škurek - Přidal, Hudeček, Zdráhal, Látal, Gřešíček, Herold, Přikryl, Červínek, Škrabal

 

Událost : První prohra Mezic na domácím hřišti po roce (23. 10. 2016 - Kovo Dřevo)

 

HRÁČ ZÁPASU : LÁTAL JIŘÍ