Sokol Mezice - Sokolka Horka A

16.04.2017 14:40

16.kolo (16. 4. 2017)

Sokol Mezice - Sokolka Horka A   4 : 2 (3 : 2)

   Souboj aktuálně druhého týmu tabulky s posledním přineslo třetí jarní kolo 2.ligy. Domácí Sokol Mezice postrádal v sestavě trio Z. Škrabal, J. Látal a J. Hladík, oproti tomu hosté z Horky dorazili kompletní.

   Ač tabulkově nejhorší mužstvo, v Mezicích předvedla Sokolka velice solidní výkon. Po úvodním uťukávání probral mezické hráče i diváky z nedělního spánku bombou do tyče nejaktivnější muž z hostujícího týmu J. Havlíček. A poněvadž tento budíček nebyl dostatečným varováním, vzal si ten samý hráč slovo opět v 7. minutě a při druhé střele na naši bránu byl již úspěšný - 0:1. To už ale doposud laxní domácí tým probudilo a ani ne za dvě minuty bylo srovnáno po drzém průniku a zakončení Jindřicha Gřešíčka -1:1. Netrvalo dlouho a vedení stavu se otočilo ve prospěch Mezic. M. Přidal chytře posunul míč na Davida Červínka a ten klasickým angličanem upravil na 2:1. V minutě dvacáté se ovšem po špatně rozehraném rohu Mezic zmocnil míče J. Havlíček a svůj brejk přetavil v gól na 2:2. Ve 27. minutě se už už dostával do vyložené šance J. Mrtýnek. Jeho stažení v jasné brankové příležitosti vyhodnotil sudí Říha jako trestný kop. K jeho exekuci se postavil Jindra Gřešíček a lišácky prostřelil horeckou zeď - 3:2. Tímto výsledkem také skončil 1. poločas.

   Druhé dějství přineslo velkou snahu Sokolky o vyrovnání a též mnoho osobních soubojů. Hra se tak kouskovala, což otupovalo útočné choutky hostí. Vážnější šance se naskytla ovšem jen jedna a to u brány Horky. Co vše se nedá proměnit předvedl kanonýr M. Herold, jenž minul zcela prázdnou bránu. Rozhodující pojistku v podobě parádního gólu si doslova vybojoval Jirka Mrtýnek, jenž bráněn všemi silami obranou hostí, střelou o břevno poslal míč do sítě - 4:2. To byl také závěrečný rezultát tohoto duelu.

   Stoprocentní bodový zisk z jarních bojů tedy pasuje Sokol Mezice do role korunního prince dosavadního průběhu 2. ligy. Sokolka Horka předvedla v Mezicích velice sympatický výkon, který ovšem na body nestačil a tak se i nadále krčí u dna druholigové tabulky.

 

Branky (nahrávky) :  Gřešíček    (Hudeček)    - 1:1

                                   Červínek    (Přidal)         - 2:1

                                   Gřešíček  z trest. kopu    - 3:2

                                   Mrtýnek    (Červínek)     - 4:2

 

Sestava : Škurek - Zdráhal, Přidal, Hudeček, Gřešíček, Herold, Mrtýnek, Červínek

 

Událost :

 

HRÁČ ZÁPASU : GŘEŠÍČEK JINDŘICH