SOKOL MEZICE - SK VÉSKA

26.08.2018 14:14

1. kolo (26. 8. 2018)

Sokol Mezice - SK Véska   2 : 5 (1 : 2)

  Letní přestávka utekla jako voda a již se opět naplno rozběhl kolotoč fotbalových soutěží, mezi nimi i nová sezona Malého fotbalu na Olomoucku. Los úvodního kola nám připravil souboj s nováčkem 1. ligy, týmem SK Véska. S tímto mužstvem jsme se doposud nikdy nestřetli, tudíž se jednalo o historicky první vzájemný duel. V naší sestavě chybělo trio S. Hudeček, J. Gřešíček a kapitán M. Zdráhal. Nám neznámý tým hostí dorazil pravděpodobně kompletní i s početnou družinou svých příznivců.

   Oproti původnímu rozpisu byl změněn arbitr utkání a nebyl jím nikdo jiný, než nejvytěžovanější sudí Mgr. Říha. V úvodní čtvrthodině byl k vidění tak trochu seznamovací fotbálek, ve kterém si ale slibné šance připravovali více hosté. Dvě jejich největší gólovky bravurně zneškodnil J. Škurek. Na druhé straně vyřešil nadějnou situaci unáhleně M. Herold a tak se až do dvacáté minuty hrálo bez branek. První gól padl po průniku středem hřiště z kopačky hostujícího hráče Hořavy - 0:1. Závěr poločasu byl hodně rušný. Nejprve šli "Králové Dolan" po úspěšném zakončení Šuby do dvoubrankového vedení - 0:2. Chvíli na to se gólově urodilo i na druhé straně po střele Honzy Hladíka - 1:2.

   Druhé dějství nabídlo hodně atraktivní fotbal. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a nechyběla ani špetka tvrdosti, vše však v rámci fair-play. Zlomovým momentem byla branka na 1:3, kterou ve 38. minutě doslova propasíroval do naší sítě hráč Michejda. Následně přežili hosté několik závarů před svou svatyní, aby ve 45. minutě udeřili počtvrté. Autorem gólu na 1:4 byl opět Hořava. Za dalších pět minut to už bylo hodně kruté. K trestnému kopu se postavil Šuba a trefil přesně - 1:5. Mírný závan naděje pro nás vykřesala rychlá akce, kterou zakončoval Honza Hladík - 2:5. Závěrečný nápor i díky skvělému brankaři hostí však již další změnu skore nepřinesl.

   Z prvního zápasu tedy Mezice odcházejí s porážkou, ale nutno vyzdvihnout kvalitu soupeře. SK Véska předvedla hodně dobrý výkon a po zásluze bere dva body. To, zda jako nováček, může být "černým koněm" soutěže je předčasné. Zcela jistě však disponuje velmi silným kádrem a to je potřeba uznat. Mezice čeká v příštím kole další těžký oříšek, stříbrný tým loňského ročníku - Galatasaray.

 

Branky (nahrávky) : Hladík (Červínek)    - 1:2

                                   Hladík (Červínek)    - 2:5

 

Sestava : Škurek - Přidal, Látal, Herold, Hladík, Mrtýnek, Červínek, Jedlička, Škrabal

 

Událost : Poprvé od 24. 8. 2016 vynechal soutěžní zápas Jindřich Gřešíček

 

HRÁČ ZÁPASU : HLADÍK JAN