SOKOL MEZICE - SK MRSKLESY

08.10.2017 14:17

6. kolo (8. 10. 2017)

Sokol Mezice - SK Mrsklesy  4 : 1 (1 : 0)

   V závěrečném utkání 6. kola 1. ligy se střetly aktuálně šestý tým, Sokol Mezice s posledním SK Mrsklesy. Nevlídné podzimní počasí se přece jen, alespoň na dnešní dopoledne, umoudřilo a neopakovala se tak situace z před čtrnácti dní, kdy jsme byli nuceni utkání s Tonery odložit. Naše sestava opět doznala pár změn. Na pozici registrovaného hráče jsme tentokrát využili služeb J. Hladíka a do funkce kapitána se po jednozápasové pauze vrátil M. Zdráhal. To hosté z Mrskles museli řešit předzápasové peripetie, kdy polovina jejich mužstva byla v době výkopu teprve na cestě do Mezic. Do zápasu tedy nastupovali se čtyřmi hráči do pole, bez možnosti střídání - na 1.ligu tedy hodně nestandartní situace.

   Vstup do utkání však byl z naší strany ospalý a z této mírné výhody jsme nedokázali vytěžit téměř nic. Naopak, byli to hráči v zelených dresech, kteří se dostávali do šancí. Ty naštěstí likvidoval fantom minulého zápasu V. Outrata a byl opět naší jistotou. Ve 20. minutě jsme se konečně prosadili my. Po přihrávce D. Červínka otevřel skore střelou k tyči Milan Herold - 1:0. Následně dorazila i zbylá skupinka hráčů hostí a síly byly vyrovnané. Chvíli před přestávkou se po výstavní kombinaci ocitl sám před bránou Z. Škrabal, jeho umístěnou střelu však zastavila tyč. Nás při závěrečném výpadu mrskleských pro změnu opět V. Outrata.

   Druhá půle přinesla diametrálně lepší futsal a to kvitovalo i početné obecenstvo. Snaha hráčů Mrskles byla otupena druhou brankou. Tu připravil na zlatém podnose opět D. Červínek Janu Hladíkovi a Mezice vedly 2:0. A netrvalo ani dvě minuty a přišel třetí úder - tentokrát to byl J. Hladík, jenž našel Zdeňka Škrabala a ten se tentokrát již nemýlil - 3:0. Záhy ovšem přišel gólový příspěvek i na druhé straně a hosté snížili na 3:1. To byla ale jediná střela, která prošla do sítě jinak bezchybného V. Outraty. Navíc nám pět minut před koncem vyšla dobře rozehraná standartní situace a Milan Zdráhal završil gólový účet dnešního mače na konečných 4:1.

   Dobrý výkon, zejména ve druhém poločase, vedl k zasloužené výhře. Mezicím tedy před středeční dohrávkou patří 5. místo, Mrsklesy prozatím paběrkují s jedním bodem na chvostu tabulky 1. ligy.

 

Branky (nahrávky) : Herold (Červínek)        - 1:0

                                   Hladík (Červínek)        - 2:0

                                   Škrabal  (Hladík)         - 3:0

                                   Zdráhal  (Hladík)         - 4:1

 

Sestava : Outrata - Zdráhal, Přidal, Látal, Gřešíček, Herold, Hladík, Červínek, Škrabal

 

HRÁČ ZÁPASU : OUTRATA VÁCLAV